Tevi zincate: avantaje dar si… cateva dezavantaje

0
(0)

Tevi din fier galvanizat sau otel galvanizat, se fac prin procesul de temperare a otelului zincat.

Acest lucru permite obtinerea unei tevi de mare rezistenta la oxidare si coroziune, pe langa durabilitatea la impacturi.

Se recomanda ca acestea sa fie instalate superficial, dar nu la fel pentru terenuri sau santuri. Din acest motiv, este important sa cunoasteti avantajele si dezavantajele tevilor din fier galvanizat daca sunteti pe cale sa instalati una dintre acestea.

Avantajele tevilor din fier galvanizat

1# Durata de viata mai lunga si rezistenta

Acest tip de teava are o viata utila variind de la aproximativ 25 la 50 de ani, in functie de nivelul de expunere.

Acest lucru se datoreaza faptului ca acestea sunt mai puternice si mai puternice decat tevile din PVC si aluminiu.

2# Cel mai mic pret

De obicei, costa mai putin decat alte metode de protectie a tevilor, deoarece nu necesita o astfel de munca manuala intensa, fiind posibil sa se asambleze si sa se fixeze tevile fara lucrari.

3# Protectie impotriva ruginii

Acestea sunt proiectate cu un strat suplimentar care ajuta la neprezentarea ruginii; acest lucru este furnizat de stratul de zinc, care este ceea ce impiedica o astfel de reactie.

4# Inspectie usoara

Inspectia sa este destul de simpla, deoarece este de obicei examinata cu ochiul liber, iar grosimea sa poate fi testata cu elemente simple si nedistructive.

Dezavantaje ale tevilor din fier galvanizat

1# Nu sunt atat de bune pentru subteran

Acesta nu ar trebui sa fie utilizat in subteran si, daca se face asta, trebuie sa fie acoperit in mod corespunzator, ceea ce necesita, de obicei, o munca suplimentara.

2# Coroziune interna

Defectul lor este ca, de obicei, corodeaza din interior spre exterior, reducand durata lor de viata utila, ceea ce poate duce in cele din urma la o scurgere sau la o teava sparta.

4# Nu sunt foarte recomandate pentru gospodarii

Desi este de obicei sugerat pentru mediul rural, din cauza dificultatilor mentionate mai sus, pe langa costul reparatiei, majoritatea caselor urbane moderne aleg sa utilizeze tevi din cupru.

Acum ca stiti tot ce trebuie sa stiti despre tevile zincate, atat avantajele, cat si dezavantajele acestora, speram ca v-am clarificat indoielile corespunzatoare si astfel incat sa puteti lua decizia corecta.

Teava zincata este rezistenta la zgarieturi si poate fi utilizata in spatii exterioare

Definitia tevii galvanizate

Galvanizarea in tevi din otel consta in supunerea lor la procesul de galvanizare a otelului care previne imbatranirea si oxidarea. Tevile galvanizate sunt tevi din otel prefabricate scaldate in zinc topit pentru a le proteja de elemente. Aceste tevi galvanizate vin in diferite tipuri, dimensiuni si lungimi. Acest produs este utilizat in subteran (desi nu este indicat acest lucru), aeriene, conducte industriale etc.

Procesul de galvanizare

Otelul este un metal feros, ceea ce il face susceptibil la coroziune si rugina si, in timp, descompunerea chimica a obiectului metalic. Galvanizarea este procesul prin care otelul este scufundat in zinc topit pentru a acoperi cu un strat protector inoxidabil. Temperatura zincului este de aproximativ 850 grade F (454 Celsius) si se alatura chimic otelului. Zincul se deterioreaza intr-un ritm mult mai lent decat otelul si este un metal accesibil pentru galvanizarea tevilor si a altor elemente.

Istorie

Galvanizarea a aparut in jur de la secolul al XIX-lea. Multe structuri si cladiri vechi sunt canalizate cu conducta de canalizare galvanizata chiar si pentru apa potabila. Cu toate acestea, zincul este impur prin natura sa, iar acele tevi galvanizate vechi au fost acoperite cu zinc care continea si plumb si alte impuritati. Astfel, in timp ce galvanizarea a prelungit durata de viata a tevilor din otel, plumbul si alte substante putea dauna locuitorilor lor. In 1986, Wheatland Tube Company a stabilit precedentul pentru galvanizarea cu zinc pur prin respectarea standardelor American National Standards Institute (ANSI).

Fabricare

Fabricarea tevilor galvanizate are loc in doua procese principale: In primul rand, tevile din otel sunt fabricate din materii prime si apoi tevile sunt galvanizate in zinc topit. Produsul final este o legatura chimica a tevilor din otel si a acoperirii cu zinc.

Producatorii cumpara produse din otel brut, care sunt topite pentru a face benzi sau foi de otel. Foile sunt laminate in tuburi si cele doua capete sunt sudate impreuna.. Aceste tuburi prefabricate sunt apoi scufundate in zinc topit. Produsul finit este o teava galvanizata, care este rezistenta la coroziune.

Caracteristici si beneficii

Fizic, tevile din otel galvanizat sunt putin mai intunecate decat tevile din otel, datorita unei culori mai inchise a zincului. Desi galvanizarea nu intareste direct otelul, stratul de zinc il protejeaza de degradare si, in cele din urma, de slabire. Din acest motiv, otelul galvanizat este folosit de la construirea zgarie-norilor pana la transportul apei. Din punct de vedere economic, tevile din otel galvanizat sunt ieftine si reciclabile.

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.