Initial un fel de mancare tipic italian, pizza este acum servita in multe restaurante si restaurante fast-food, italiene sau nu. Se vinde chiar si in sectiunile de congelate ale supermarketurilor. Pe scurt, pizza congelata a devenit un produs industrial care are avantajele si dezavantajele sale.

Avantajele unei pizza congelate

Principalul avantaj al cumpararii unei pizza congelate sau gatite in supermarketuri consta in pretul sau scazut, care se potriveste chiar si celor mai limitate bugete.

De asemenea, economisesti timp optand pentru o pizza industriala, deoarece dureaza doar cateva minute in cuptor sau in cuptorul cu microunde. Nu este nevoie sa asteptati livratorul.

La fel ca in cazul marilor nume si pizzerii, exista retete pentru toate gusturile. Margherita, napolitana, cu fructe de mare … pizza industriala ofera un meniu la fel de bogat ca in alta parte.

Dezavantajele unei pizza din sectiunea de congelate

Pentru a optimiza costul, fabricarea unei astfel de pizza favorizeaza utilizarea ingredientelor „low cost” in detrimentul calitatii si al garniturii. Exista chiar si pizza cu un aluat mai mare decat umplutura.

Echilibrul alimentar nu este respectat cu un fel de mancare atat de usor. Ingredientele nu sunt intotdeauna din surse de incredere si este posibil sa dai peste branzeturi false. Nu este scump, asa ca se potriveste industriasilor.

Aceste feluri de mancare sunt adesea prea grase, prea sarate si pot contine conservanti. Da, arata foarte frumos si bine cand este despachetata, dar pizza industriala poate dezamagi si dupa coacere.

Cum sa gasesti o pizza buna in supermarket?

Nu spunem ca orice pizza industriala este de calitate slaba. In aceasta lume nemiloasa, se evidentiaza cateva pizza. Pentru a le gasi, iata criteriile care trebuie respectate inainte de cumparare (examinand etichetele pentru inceput):

– cea mai mica valoare energetica calorica

– o pizza subtire mai degraba decat groasa, cu branza adevarata

– o pizza fara potentiatori de gust, fara aditivi, sa nu mai vorbim de conservanti

– niveluri scazute de sare si grasimi.

Sfaturi pentru coacerea pizzei la cuptor

Fie de casa sau congelata, pizza necesita prepararea optima a aluatului si a ingredientelor care o orneaza. Cu aceste cateva sfaturi, poti fi sigur de coacerea cu succes a pizzei in cuptor.

In ce tip de cuptor sa gatesti o pizza?

Toate tipurile de cuptoare electrice pot gati pizza. Poti folosi, de asemenea, un cuptor de aragaz sau, in mod ideal, un cuptor pentru pizza. Cuptoarele cu ventilator sunt excelente pentru coacerea cu succes a pizzei.

Acestea permit ca aluatul si ingredientele sa se gateasca uniform. Daca optezi pentru cuptorul de la aragaz, este preferat sa o coci jos. Cu toate acestea, temperatura trebuie reglata bine pentru a nu arde partea inferioara a aluatului.

De unde stii cand se termina pizza?

Coacerea unei pizza de casa dureaza aproximativ cincisprezece minute. Verificarea regulata a partii inferioare a aluatului prin ridicarea acestuia iti permite sa verifici daca este bine gatita sau nu.

Daca alegeti gatitul prin convectie, dureaza aproximativ 20 de minute pentru ca pizza sa fie gata. Pentru o pizza congelata, bazati-va pe timpul de gatit indicat pe ambalaj.

CosulBio.ro - Magazin ONline Produse Bio

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.