Cum influenteaza o relatie serioasa starea de sanatate?

0
(0)

o relatie serioasa

O relatie serioasa ne face mai sanatosi

Mai precis, se pare ca persoanele casatorite sau mult mai bine la capitolul sanatate decat cei care nu sunt implicate intr-o relatie serioasa, au o viata mai lunga, un risc mai mic de boli cardiovasculare, de diabet sau depresie, dar si o viata sexuala mai satisfacatoare, conform Health.com.

Si totusi, barbatii si femeile se bucura de avantaje diferite de pe urma casatoriei in materie de sanatate: spre exemplu, viata sexuala a unui barbat se imbunatateste mai mult decat cea a unei femei, in timp ce riscul de a suferi de depresie este mai mic pentru femeile implicate intr-o relatie de lunga durata.

O relatie serioasa si beneficiile ei asupra sanatatii

Avantajul suprem al casatoriei din punct de vedere al sanatatii este… o viata mai lunga, in special pentru barbati, un studiu realizat in anul 2007 privind rata mortalitatii la barbatii de peste 40 de ani in Europa aratand faptul ca aceasta este de doua ori mai mare pentru burlaci. In ceea ce priveste riscul de a suferi de anumite boli, cum ar fi cele cardiovasculare, diabet sau Alzheimer, acesta este mai mic pentru persoanele casatorite, indiferent de sex, barbatii fiind in special avantajati pentru ca se pare ca cei implicati intr-o relatie de lunga durata sunt mai putini expusi viciilor si duc un stil de viata mai sanatos.

Daca, pe de o parte, femeile casatorite sunt mai putin expuse riscului de a dezvolta o depresie, a locui cu partenerul fiind un lucru benefic pentru sanatatea mentala a acestora, pe de alta parte barbatii casatoriti inregistreaza un nivel mai scazut de stres, in ciuda credintei generale….

La capitolul “silueta”, desi persoanele de ambele sexe implicate intr-o relatie serioasa tind sa puna cateva kilograme in plus, femeile ii intrec pe partenerii lor, chiar si daca nu devin mame. In ceea ce priveste viata sexuala, persoanele casatorite, in special barbatii, se bucura de un nivel mai mare de satisfactie pe acest plan, cel putin in primii 10 – 20 de ani de casnicie, decat burlacii…

O relatie serioasa, cu plusurile si minusurile ei

o relatie serioasa
Asadar, multe dintre temerile barbatilor cu privire la o relatie serioasa pot fi acum taiate de pe lista, iar in ceea ce ne priveste pe noi, femeile… acum avem si mai multe motive pentru care sa va iubim mult si bine!

O zi frumoasa! 😉

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.