Izolarea fatadei – ce este si cum se face?

0
(0)

Vata bazaltica este considerata astazi una de cea mai inalta calitate si cei mai utilizati izolatori termici .

Fabricata din materiale naturale, este sigura pentru uz rezidential. Aceasta poate fi gasita atunci cand decorati o casa, in procesul de construire a cladirilor in diverse scopuri. Nu mai putin pe scara larga, acest material de constructie este utilizat in constructia de case particulare, precum si in izolarea termica a conductelor de aer.

Utilizarea vatei bazaltice este solicitata pentru a asigura izolarea termica a echipamentelor industriale (cazane, cuptoare), conducte de proces si conducte de retea de incalzire. Sablele de bazalt pot fi utilizate ca izolatie acustica si termica fara descarcare intr-o structura orizontala de incinta a oricarui tip de cladire si structura.

Vata bazaltica fatada Frontrock MAX Plus 15 cm este unul dintre cele mai cautate materiale.

Izolarea termica a acoperisului cu vata bazaltica.

Izolatia acoperisului cu vata bazaltica este o utilizare foarte frecventa a materialului.

Astazi, exista vata bazalt speciala de vanzare concepute pentru izolarea acoperisului. Principalele avantaje ale unei astfel de izolatii sunt incombustibilitatea izolatiei, izolarea fonica ridicata, performanta buna de izolare termica si usurinta de instalare. Un astfel de material este produs sub forma de placi, cilindri, covorase, exista si izolatie de tabla.

Ce este vata bazaltica?

S-a mentionat deja ca izolatia bazaltului apartine grupului de materiale minerale. Caracteristica sa distinctiva – materiile prime de productie utilizate. Pentru a obtine fibrele viitorului izolator termic, se utilizeaza materiale stancoase. Prin urmare, lana bazaltica este adesea numita lana de roca.

Tehnologia de productie prevede producerea unei roci topite lichide intr-un cuptor la 1400-1500 ° C, din care este extrasa fibra. Componentele de legare sunt utilizate pentru a lega fibrele rezultate intr-o matrice omogena. Selectarea corecta a bazei de legare poate imbunatati semnificativ performanta lanii de roca.

Izolarea termica a fatadelor

Izolatia bazaltica este un material optim pentru izolare cu un set de caracteristici care ii permit sa rezolve multe probleme de izolare termica in orice tip de structura: de la o cladire rezidentiala obisnuita la o intreprindere mare. Acest material de constructie este rezistent la foc, umiditate si temperaturi scazute.

Deoarece izolatia de bazalt se caracterizeaza prin rezistenta ridicata si rezistenta la intemperii, acestea sunt cea mai buna alegere pentru sistemele de izolare exterioara, asa-numita izolare termica a fatadelor. Cel mai adesea, acest tip de izolatie este utilizat cu tehnologia fatadei „umede”, unde materialul de constructie face o treaba excelenta cu functia sa principala – izolarea termica.

Atunci cand se izoleaza cu lamele de bazalt, podea de cuart, vopsea pe o baza de silicat sau silicon, se utilizeaza gips decorativ. Vopselele pe baza de silicon permit fatadelor sa respire.

Pentru izolatie, se recomanda utilizarea unei izolatii de inalta densitate de 90-135 kg pe metru cub. M. Utilizarea materialelor de constructie cu densitate mai mica nu este recomandata, deoarece acest lucru poate duce la derapaje ale izolatiei bazaltului.

Spre deosebire de polistiren, atunci cand instalati vata bazaltica, se utilizeaza o fixare, cum ar fi o umbrela cu un cui metalic. Acest lucru se datoreaza greutatii mari a materialului, care necesita o fixare fiabila. Izolarea termica a fatadelor cu vata bazaltica este un proces laborios si necesita responsabilitate.

De ce sa iti izolezi casa

Daca te intrebi de ce sa iti izolezi casa, noi venim cu mai multe explicatii care sa te ajute sa iti faci o idee in acest sens.

Lucrarile de izolatie te ajuta sa conservi cat mai mult valoarea proprietatii tale. Apa care se infiltreaza in zidarie, va duce in cele din urma la deteriorarea peretilor si a fundatiei, fapt care va determina distrugerea completa a cladirii in timp. Astfel, o alegere optima este aceea de a izola casa inca de la inceput pentru a evita toate eventualele probleme ulterioare.

De asemenea, atunci cand izolatia este corect facuta, nu vei mai avea mucegai in interior ceea ce inseamna ca nu vor mai aparea probleme de respiratie la fel de des si nu exista riscul ca cei din interior sa faca astm.

Faptul ca nu mai intra umezeala in casa conserva zugraveala deci nu va mai trebui sa te ocupi de zugravit la fel de des. Asta inseamna mai mult timp pentru a face orice altceva si desigur mai mult timp pentru tine si mai putine cheltuieli. Zugraveala implica de cele mai multe ori operatiuni laborioase in care mobila este mutata de colo colo si in care oamenii trebuie chiar sa se inghesuie toti intr-o singura incapere pana cand peretii se usuca.

Esti conditionat de temperatura de afara pentru a zugravi deoarece altfel va fi foarte greu sa se usuce peretii daca este foarte frig. In plus, este important ca apa sa nu intre pentru ca iti va deteriora in timp obiectele de lemn si le va mucegai sau le va stramba, lemnul fiind un material care absoarbe foarte usor apa.

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.