Expunerea la radiatiile telefonului mobil

0
(0)

Exista o legatura intre utilizarea telefoanelor mobile si posibilitatea de a face cancer la creier?

Marii producatori de telefonie mobila neaga vehement aceste supozitii si mai mult decat atat ei sustin ca nu exista nicio dovada a faptului ca radiatiile emise de un telefon mobil pot afecta activitatea creierului.

casca cu fir pentru telefon mobil

Ei bine, avand in vedere rezultatele unui nou studiu publicat in 23 februarie 2011, in Journal of American Medical Association, este dovedit faptul ca radiatiile pot provoca schimbari in activitatea creierului. Nu este demonstrat faptul ca folosirea telefonului mobil poate duce la cancer, dar testele indica foarte clar faptul ca se produc modificari in activitatea cerebrala. Desi este primul studiu in care se arata in mod concludent ca radiatiile telefonului mobil, chiar si in durate scurte, ne afecteaza creierul, motive de ingrijorare sunt suficiente, mai ales pentru parintii cu copii mici – copii au craniul mai subtire, iar creierul lor poate absorbi un nivel mai ridicat de radiatii.

Vestea buna este ca exista modalitati simple pentru a reduce expunerea la radiatiile telefonului mobil.

1. Foloseste o casca cu fir

Aceasta este cea mai simpla si cea mai eficienta metoda de a pastra radiatii departe de cap. Un set cu casca cu fir pastreaza antena departe de craniul tau. Se poate folosi si o casca fara fir (tip Bluetooth) care va reduce expunerea, dar unele radiatii vor mai exista.

2.Utilizeaza SMS-urile

Un raport de cercetare Pew din 2010, a constatat faptul ca adolescentii cu varsta cuprinsa intre 12-17 ani, trimit sau primesc in medie circa 50 sms-uri pe zi, iar pentru convorbirile telefonice cu prietenii, acestia folosesc in medie 5 apeluri.

Tastarea unui mesaj tine telefonul departe de creier, reducand astfel expunerea la radiatii. Sms R Gr8!

3.Nu utiliza telefonul mobil ca ceas desteptatorradiatii telefon mobil

Daca obisnuiesti sa utilizezi telefonul mobil ca apel de trezire, acesta se va afla in cele mai multe cazuri aproape de capul tau, probabil pe o masa de noapte langa pat. Chiar daca nu vorbesti la telefon, mobilul tau emite radiatii, iar creierul tau se va „bucura” de o baie in unde electromagnetice pe tot timpul noptii.

4. Nu tine telefonul mobil in buzunar

Nu este vorba doar de cancer la creier. Exista, de asemenea, unele cercetari preliminare care indica faptul ca barbatii care transporta un telefon mobil in buzunarul de la pantaloni sau chiar la centura, isi pun fertilitatea in pericol. Femeile care obisnuiesc sa-si tina telefonul in sutien, prezinta un risc crescut de a face cancer la san.

Incearca sa-ti transporti telefonul in geanta/poseta sau in buzunarul lateral al hainei tale.

5.Foloseste husa pentru a bloca radiatiile telefonului mobilblocarea radiatiilor telefonului mobil

Da, exista si asa ceva. Cei de la Pong Research ofera astfel de „protectii” pentru iPhone si BlackBerry, care spun ei pot reduce radiatiile telefonului mobil la doua treimi.

Expunerea la radiatiile telefonului mobil ne poate afecta mai mult sau mai putin pe fiecare dintre noi, indiferent de varsta si sex. Renuntarea la telefonul mobil nu este o solutie. Din fericire exista metode prin care putem reduce aceste radiatii. Eu va doresc sa fiti sanatosi!

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

4 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.