Cele mai importante instrumente de gradinarit

0
(0)

Va prezentam instrumentele de gradinarit care sunt indispensabile pentru intretinerea unei gradini sau a unei livezi. Exista o mare varietate, dar acum va aratam cele principale dintr-o lista.

Daca sunteti un gradinar profesionist, cu siguranta veti dori sa aveti cele mai bune instrumente pentru diferitele sarcini care sunt efectuate in fiecare gradina.

Am selectat cele mai de baza instrumente ale unui gradinar, dar necesare in totalitate.

Lista de instrumente ale unui gradinar

Acestea sunt instrumentele indispensabile pentru un gradinar, ele sunt necesare pentru ingrijirea si intretinerea gradinilor si a zonelor verzi. Sa ne uitam la ustensilele de gradinarit de care aveti nevoie pe AS EXCLUSIVE BUSINESS SRL.

Cizmele de gradinar

In afara de protejarea mainilor, ar trebui sa va protejati picioarele de posibile zgarieturi sau lovituri. Cizmele sunt de mare ajutor in cazurile in care trebuie sa lucrati acolo unde exista furnici, aceste cizme sunt proiectate astfel incat apa sa nu poata intra si astfel incat furnicile sa nu poata urca fiind foarte netede.

Matura

Matura normala de gradina

O matura este un instrument de curatare foarte usor de utilizat, serveste la maturarea sau curatarea zonelor.

Maturile nu sunt folosite doar de gospodine, expertii in gradina stiu cat de functionale sunt, cu ele veti lasa zona de lucru curata si sa arate mai bine.

Grebla

Grebla pentru curatare

O grebla de gradinarit are varfuri ferme pentru a matura gunoiul sau resturile de iarba uscata. Dintii pot fi perpendiculari adoptand o forma curbata pentru a obtine un rezultat mai bun la maturare.

Lopata

Pala gradina mare

Lopetile sunt un alt instrument indispensabil pentru lucrarile de gradinarit. Aceste ustensile ne ajuta sa indeplinim sarcini precum sapaturile in pamant, dezradacinarea, umplerea roabei cu nisip etc.

Exista doua tipuri de lopata, primul model este cu varf patrat, iar al doilea cu varf rotund.

O altfel de lopata

Este cunoscuta sub numele de mistrie sau lopata de gradina, acest instrument manual va va servi pentru a efectua transplanturi de flori, pentru a semana seminte sau pentru a sapa flori cu buruieni. Este conceput pentru a penetra toate tipurile de soluri fara a depune prea mult efort.

Aparat de tuns

Acet tip de aparat este folosit mai ales ca masini de gradinarit, instrumentul ideal pentru cositul peluzelor sau a altor tipuri de ierburi. Este minunat sa-l folositi in locuri in care masina de tuns iarba nu ajunge. Ar trebui sa-l numim ca o completare a echipamentului de gradinarit.

Cele mai multe aceste aparate sunt pe baza de benzina, cu un motor puternic, care face munca mai usoara si mai rapida.

Foarfece

Foarfece de gradinarit manuale

Fiecare gradinar bun ar trebui sa poarte in cutia sa de gradinarit o pereche de foarfece, este esential sa aveti una din ele pentru a obtine un rezultat frumos intr-o gradina.

Acestea va vor ajuta sa taiati ramurile joase ale copacilor sau ramurile uscate, de asemenea, cu ele puteti taia florile care sunt ofilite din interiorul trandafirilor.

Cum au inceput de fapt oamenii sa gradinareasca?

Cand Imperiul Asirian a fost distrus in 612, orasul-stat Babilonul a creat un alt imperiu urias. Se presupune ca regele Nebucadnetar a construit gradinile suspendate ale Babilonului, una dintre cele sapte minuni ale lumii antice. Potrivit traditiei, sotia sa Amyitis a ratat terenul muntos al patriei sale, asa ca regele a construit o gradina cu terasa in trepte pentru ea. Pompele actionate de oameni l-au udat. (Probabil o pompa cu lant). In orice caz, babilonienilor le placeau gradinile formale. Se bucurau de umbra copacilor plantati in linii drepte.

In 539, Imperiul Babilonian a fost distrus de persi, care au creat inca un mare imperiu. Persii erau gradinari superbi. Au construit apeducte subterane pentru a aduce apa in gradinile lor fara ca aceasta sa se evapore pe drum. Acestia se numeau qanats. Ca si civilizatiile anterioare, persii cultivau pomi fructiferi si arbusti si flori parfumate. Gradinile lor contineau si bazine, fantani si cursuri de apa sau rauri.

Grecii nu erau mari gradinari. Uneori plantau copaci pentru a oferi umbra in jurul templelor si in alte locuri publice, dar gradinile de placere erau rare. Grecii cultivau flori, dar de obicei in recipiente. Desi calatorii greci admirau gradinile din estul Greciei, gradinile erau de obicei cultivate din motive practice. Grecii cultivau livezi, vii si gradini de legume.

Gradinaritul roman a inceput atunci cand au cucerit Egiptul in anul 30 i.Hr., romanii au introdus idei orientale despre gradinarit. Romanii bogati au creat gradini langa palatele si vilele lor. Romanii erau maestri ai artei topiarii. Gradinile romane erau impodobite cu statui si sculpturi. Gradinile romane au fost amenajate cu gard viu si vita de vie. De asemenea, contineau o mare varietate de flori, inclusiv acant, flori de colt si crocus, ciclamen, zambile, iris si iedera, lavanda, crini, mirt, narcisa, mac, rozmarin si violeta.

In orase, romanii bogati si-au construit case in jurul unei curti. Curtea continea de obicei un pridvor cu colonade, o piscina si o fantana, precum si paturi de flori. Dupa ce romanii au cucerit Marea Britanie, au introdus o serie de plante noi, inclusiv trandafiri, praz, napi si pruni. Este posibil sa fi introdus si varza.

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.