Ce se intampla daca membrul familiei moare in alta tara?

0
(0)

Ce se intampla daca membrul familiei moare in alta tara?Se cauta intotdeauna bucuria  de la o  calatorie in strainatate, dar ce se intampla daca moartea te surprinde acolo? Va spunem cate ceva  despre proces:

Moartea este singurul lucru pe care nu il avem asigurat si planul pe care viata il are pentru noi este imprevizibil, nu stim cand va veni …

Imaginati-va ca unul dintre cei dragi merge in vacanta intr-o alta tara si, din pacate, este surprins de moarte fara avertisment. Primul lucru pe care ni-l dorim este sa aducem aceasta persoana inapoi in tara noastra, Dar  cum faceti asta?

Inainte de orice, trebuie sa contactati ambasada tarii dumneavoastra in locul in care s-au intamplat evenimentele, unde pot identifica daca a fost un deces din cauze naturale, accident sau daca este necesara o ancheta. Toate acestea vor fi de baza pentru a putea sti care va fi procesul de readucere a persoanei iubite sau daca va dura mai mult decat in mod normal in cazul in care trebuie sa se faca o autopsie sau sa se investigheze mai amanuntit ce s-a intamplat.

Agentiile, in cazul unei morti violente sau suspecte, vor comunica familiei situatia membrului familiei si modul in care evolueaza investigatiile. Nu va exista nici o modalitate  pentru a cere trupul decedatului in cazul in care acesta este intr-un proces legal si medical.

Care este protocolul de aducere a trupului decedatului inapoi in tara ? Cum se procedeaza in acest caz cu repatrierea?

Atunci cand o persoana decedeaza in strainatate, exista un protocol pentru obtinerea repatrierii defunctului in tara sa de origine.

Atunci cand o persoana moare pe neasteptate in strainatate si familia sa doreste sa repatrieze decedatul, trebuie respectat un protocol stabilit de Ministerul Afacerilor Externe in compania unei case funerare, o entitate experta in domeniu care este responsabila de gestionarea intregului proces de intoarcere in tara de origine a celor dragi pentru a le da ultima revedere. Pentru repatriere Italia  sau alte astfel de servicii intra pe linkul atasat si vei gasi mai multe informatii.

Repatrierea persoanelor decedate

Primul lucru care trebuie facut pentru a realiza repatrierea unei persoane decedate este ca familia sa-si exprime dorinta si vointa de a desfasura procesul. Pentru aceasta, Ministerul Afacerilor Externe trebuie sa consilieze si sa insoteasca familia. Ministerul isi coordoneaza activitatea cu casa funerara, compania aeriana si alte entitati implicate pentru a realiza cu succes procesul.

Consulatul din tara in care persoana a decedat si al carui corp va fi repatriat, va indruma rudele sa obtina certificatul de deces. Ulterior, certificatul de deces  va fi eliberat si predat membrilor familiei.

Cu acest certificat de deces casele funerare sunt responsabile pentru restul procesului, adica prin aliante cu entitati din diferite tari ale lumii se face repatrierea. Familiile defunctului trebuie sa prezinte la casa funerara certificatul de deces, copia actului de identitate si istoricul medical.

Cu aceste informatii, casa funerara va efectua procedurile in fata consulatului pentru repatrierea cadavrei. Dupa ce au  cadavrul, casa funerara este responsabila pentru conservarea acestuia in conformitate cu regulile stabilite in tara in care a murit si de aducere a acestuia in tara de origine, unde il va astepta familia.

De ce sa apelezi la servicii funerare de repatriere?

In momentul in care trebuie sa iti repatriezi rudele care au decedat in alta tara tine cont de faptul ca acestea ar trebui repatriate cu ajutorul unei firme specializate in sensul acesta. Daca te intrebi de ce iti oferim mai multe explicatii si motive pentru care colaborarea cu specialistii este cea mai buna decizie pe care o poti lua:

  1. Colaborand cu specialisti din domeniu este mult mai usor sa obtii toate actele necesare pentru repatriere. In felul acesta nu mai ai niciun motiv pentru a-ti bate capul cu statul la cozi la diverse institutii sau cu drumurile in tara si in afara tarii pentru a aduce decedatul acasa.
  2. Colaborand cu o firma specializata sansele ca defunctul sa ajunga mai rapid la destinatie sunt mai mari pentru ca expertii din acest domeniu cunosc procedurile si programele institutiilor si in plus au legaturi in tara din care are loc repatrierea astfel incat totul sa decurga mai bine.
  3. Nu mai ai surprize neplacute – in momentul in care te ocupi personal de repatriere s-ar putea sa descoperi ca fix in ziua in care credeai ca defunctul va porni spre casa autoritatile anuleaza transportul pentru ca iti lipseste un act sau pentru ca nu intrunesti anumite conditii specifice pentru repatriere.
  4. Specialistii au si logistica necesara pentru transport, aceasta fiind foarte importanta pentru ca numeroase tari au cerinte specifice.

Tinand cont de toate aceste aspecte, acum este mult mai usor sa obtii repatrierea cu ajutorul firmelor de pompe funebre care te vor ajuta sa ajungi la rezultatele dorite de fiecare data. Nu mai ai nevoie de cheltuieli in plus si nici de drumuri inutile in sensul acesta.

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.