Ce este un termostat inteligent?

0
(0)

Termostatul inteligent este un accesoriu foarte util pentru a mentine incaperile la temperatura dorita. Este un sistem eficient de economisire a energiei prin incalzire numai atunci cand este necesar.

Pretul sau, care in functie de model poate fi ridicat, se scoate rapid. Termostatele inteligente optimizeaza temperatura fiecarei incaperi, economisesc energie si reduc costul incalzirii locuintei.

Termostatele inteligente sunt cea mai avansata versiune de termostate electronice programabile si pot fi gasite in diferite versiuni si game de preturi.

Vezi termostate si alege cea mai buna varianta pentru tine.

Cum functioneaza un termostat inteligent?

Temperatura fiecarei incaperi a casei trebuie sa fie diferita in functie de utilizarea care ii este data. Nu este acelasi lucru sa incalziti camera de zi cu un birou, sau dormitorul ori baia. Termostatul inteligent este responsabil pentru reglarea incalzirii tocmai astfel incat fiecare camera sa fie la temperatura perfecta.

Dupa cum sugereaza si numele, un termostat inteligent este compus dintr-un detector de temperatura, un termistor compatibil cu un dispozitiv care controleaza fluxul de caldura produs de incalzire.

Cu un termostat Wifi putem programa temperatura ideala in fiecare moment al zilei. Sistemul de incalzire se adapteaza dorintelor noastre luand ca punct de referinta temperatura initiala a incaperii. Datorita functionarii sale inovatoare si inteligente, termostatul conectat imbunatateste astfel precizia incalzirii si confortul termic al casei.

Termostatul conectat este rezultatul transferului automatizarii locuintei catre termostatul clasic. Interesul sau, precum si eficacitatea sa, sunt amplu contrastate! Dar cum functioneaza mai exact?

Acesta este exact modul in care functioneaza un termostat inteligent Wi-Fi conectat la radiatoare

Pentru a functiona, termostatele inteligente trebuie sa fie conectate la conexiunea noastra la internet si la sistemul centralizat de incalzire. Acest model de termostat functioneaza cu toate tipurile de centrale: cazan pe ulei, centrala electrica, centrala pe gaz sau centrala  pe carbune.

Termostatul poate fi operat de pe mobil (iOS sau Android), tableta, computer si chiar prin voce.

Termostatul programabil inteligent este mai avansat decat un simplu termostat programabil: odata configurat, este nevoie ca referinta de diferite variabile pentru a optimiza la maximum functionarea incalzirii in fiecare dintre incaperi:

 • Geolocalizare
 • Detectoare de prezenta a aparatelor
 • Date meteorologice
 • Obiceiurile de zi cu zi si modul de viata
 • Preferinte generale

De-a lungul timpului, termostatele Wi-Fi au fost imbogatite cu functionalitati din ce in ce mai avansate in ceea ce priveste setarile automate de incalzire. In fiecare zi exista modele mai sofisticate de termostate inteligente, cu ecran tactil si o multitudine de functionalitati, (compatibile cu Alexa, google assistant, google home, aplicatia mobila …) cu preturi si mai mari.

Dar ce avantaje au cu adevarat aceste tipuri de termostate conectate si inteligente?

Care sunt avantajele cumpararii unui termostat inteligent?

Daca putem vedea o multitudine de site-uri de termostat pe internet, se datoreaza faptului ca avantajele lor incep sa fie recunoscute in unanimitate. Printre principalele motive pentru care este interesant sa instalati un termostat Wifi inteligent in casa putem mentiona urmatoarele:

 • Gestionarea optima si precisa a consumului de energie al sistemului de incalzire a locuintei
 • Economii de energie cuprinse intre 25 si 40% in functie de casa, sistemul de incalzire si termostatul ales. Economisirea medie este de 30%
 • Pretul de achizitie se plateste de la sine rapid
 • Programare si control simple de pe mobil sau tableta
 • Temperatura omogena, adecvata si placuta a casei, care ofera o senzatie permanenta de bunastare
 • Confort termic imbunatatit indiferent de tipul de sisteme de incalzire centrala

 

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.