Ce este un maraton? Istorie si curiozitati

0
(0)

Desi poate fi o intrebare cu un raspuns foarte simplu, pentru sportivi nu este asa. Pentru ei, un maraton este sinonim cu un traseu in care sportivul se provoaca, isi descopera si isi testeaza puterea mentala si spirituala pentru a-si atinge un scop: Sa atinga obiectivul.

Pentru a participa la un maraton, alergatorii trebuie sa aiba o pregatire intensa, atat fizica, cat si mentala, pentru ca in aceasta competitie trebuie sa lase totul. Asadar, pentru a te concentra si a atinge scopul, forta interioara este cheia motivatiei de a continua de fiecare data cand se gandesc sa renunte.

Istoria maratonului

Pentru inceput, este important sa cunoastem originea cuvantului „maraton” si de ce acest eveniment sportiv poarta acest nume. Ambii se nasc din „Batalia de la Maraton”, un razboi in care grecii si persii s-au confruntat in 490 i.Hr.C.

Potrivit istoriei, o mare armata persana a ajuns la Marathon, o campie de coasta situata la 40 km de Atena, cu scopul de a invada capitala Greciei. Grecii, stiind ca sunt o minoritate si ca pot fi invinsi, le-au cerut femeilor lor sa arda orasul, sa-si ucida copiii si pe ei insisi, daca nu se intorc intr-o singura zi la Atena.

Impotriva tuturor sanselor, grecii au triumfat, dar batalia a durat atat de mult incat distrugerea orasului ar fi putut incepe deoarece nu se intorsesera in 24 de ore. Pentru a evita acest dezastru, generalul grec Milichadia al II-lea si-a trimis cel mai atletic soldat pentru a avertiza cu privire la victoria sa. Pheidippides a parcurs cei 40 de km care separa Maratonul de Atena si, dupa cateva ore de alergare, a reusit sa ajunga in capitala strigand „Am castigat!”, iar apoi a murit ca urmare a uzurii dintre lupta si cursa.

Ce este un maraton?

Un maraton este inteles ca un eveniment sportiv pe distante lungi in care 42 km si 195 km trebuie sa fie parcurse intr-un ritm constant, cu scopul de a fi primul care trece linia de sosire in cel mai scurt timp posibil.

Aceste evenimente sportive sunt de obicei masive si mii de oameni pot participa. Acestea se desfasoara la nivel national si international in lume si multe dintre ele permit sportivilor sa se califice pentru a-si reprezenta tara in acest eveniment in timpul Jocurilor Olimpice.

Primul maraton din istoria Jocurilor Olimpice

Pentru Jocurile Olimpice de la Atena din 1896, au programat un eveniment muncitoresc pentru sportivi: Maratonul. Din acest moment, aceasta competitie este inclusa in programul olimpic.

Vezi aici detalii despre maratonul virtual Ce urmeaza dupa ce ma inregistrez?

Pe de alta parte, organizatorii acestor Olimpiade au decis ca distanta ideala pentru acea cursa in timpul acestor jocuri a fost de 40 km intre Maraton si Atena. Castigatorul primului maraton olimpic a fost Spyridon Louis, cu un timp de 3:18:27.

Care este distanta maratonului si de ce?

In prezent, distanta unui maraton este de 42 km si 195 km. Cu toate acestea, in zilele noastre folosesc adesea termenul de „maraton” in mod eronat pentru a se referi la curse de 5, 10 si 15 km.

De ce este sportul important pentru studenti?

Sportul este o parte esentiala a cresterii si dezvoltarii unui elev. Ele ajuta la dezvoltarea sanatatii mintale si a aptitudinii fizice a corpului. Prin participarea la sporturi si jocuri, un elev dobandeste diverse abilitati, experienta si incredere care sunt utile pentru dezvoltarea personalitatii sale.

La Jain Heritage School, cea mai buna scoala CBSE din Bangalore, sportul este o parte importanta a curriculumului. Scoala este bine echipata cu facilitati multi-sportive care includ cricket, tenis, baschet, volei si alte jocuri de interior. Scoala isi propune nu numai sa imbunatateasca abilitatile fizice ale elevului, ci si sa le insufle un sentiment de buna sportivitate.

Mai jos sunt prezentate motivele pentru care sporturile si jocurile sunt esentiale in viata unui elev:

Imbunatateste sanatatea fizica si mentala – Unul dintre principalele beneficii ale sportului si jocurilor este de a stimula sanatatea fizica si mentala a unui elev. Sportul se joaca intre echipe intr-un mediu competitiv sanatos, care asigura ca elevul ramane activ si in forma.

Sporturile in aer liber precum fotbalul, cricketul, tenisul, inotul, alergarea etc., mentin corpul si mintea active si angajate. Jocurile de interior precum sahul, badmintonul si tenisul de masa sporesc nivelul de concentrare al elevului. De asemenea, intareste sistemul imunitar al organismului si il energizeaza.

In timp ce sportul nu numai ca ajuta la dezvoltarea sanatatii fizice si mentale, el dezvolta si abilitatile de viata ale personalitatii unui elev. Le imbunatateste capacitatile si ii ajuta sa se inteleaga mai bine pe ei insisi. Sportul ajuta, de asemenea, la dezvoltarea abilitatilor sociale si la intelegerea cu oamenii.

Ei invata sa interactioneze nu numai cu copiii de varsta lor, ci si cu adulti precum antrenorii si seniorii lor. In plus, copiii dobandesc abilitati de luare a deciziilor prin diverse activitati in echipa.

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.