Ce echipamente sunt necesare ca să ascuți o drujbă cu lanț?

0
(0)

O drujbă uzată și prost întreținută nu va tăia curat sau eficient și doar pornirea sa poate reprezenta un pericol pentru siguranță. Ca orice altă unealtă, o drujbă cu lanț trebuie întreținută corespunzător și constant pentru a funcționa eficient.

Bineînțeles, puteți oricând să apelați la serviciile unui profesionist pentru a vă ascuți drujba cu lanț, dar dacă veți rezolva pe cont propriu această sarcină, veți reuși să economisiți bani, mai ales dacă dețineți mai multe drujbe sau dacă utilizați drujba în mod frecvent. În general întreținerea drujbei cu lanț necesită o înțelegere de bază a pieselor componente.

De obicei, o drujbă cu lanț este alcătuită din motor, mecanism de antrenare, lama de ghidaj, lanț și un lubrifiant.

Examinați cu atenție drujba cu lanț

Diferite drujbe cu lanț funcționează ușor diferit și au cerințe diverse de întreținere, motiv pentru care este indicat să studiați manualul de utilizare livrat împreună cu drujba cu lanț pe care ați achiziționat-o pentru a înțelege nevoile modelului specific. Fiecare parte a unei drujbe cu lanț are nevoie în mod constant de lubrifiere.

Inspectați ocazional motorul și lanțul, aplicând lubrifiant atunci când este necesar. Asigurați-vă în mod regulat că există o cantitate suficientă de ulei în rezervorul drujbei. Verificați lama de ghidaj, care ține lanțul pe loc.

Aceasta se poate răsuci sau îndoi în timpul utilizării. Evitați problemele asigurându-vă de integritatea lamei de ghidaj înainte de a porni drujba cu lanț de fiecare dată. Chiar și în timp ce lucrați, este recomandat să verificați ocazional această parte crucială, deoarece drujba cu lanț este, până la urmă, un instrument puternic și potențial periculos.

Cum poți să ascuți o drujbă cu lanț?

Există două abordări pentru ascuțirea unei drujbe cu lanț. În primul rând, puteți rezolva această sarcină folosind un dispozitiv de ascuțit lanțul la drujbă Scheppach KS1200, iar dacă folosiți drujba în mod frecvent, acest dispozitiv este un confort indispensabil. Totuși, puteți obține aproape același rezultat manual, folosind o combinație de pile. Deoarece lanțul cuprinde o serie de dinți, veți avea nevoie de o pilă care se potrivește exact cu dimensiunea unui dinte individual din lanț.

Pentru referință, cele mai comune dimensiuni sunt 3/16″, 5/32″ și 7/32″. Odată ce ați obținut o pilă de dimensiunea corectă, începeți procesul de ascuțire prin curățarea temeinică a lanțului, îndepărtarea uleiului, murdăriei și resturilor. În funcție de starea lanțului, băuturile spirtoase minerale pot fi utile.

Priviți cu atenție lanțul în timp ce îl curățați. Dacă oricare dintre dinți este deteriorat, lanțul poate fi nesigur de utilizat, caz în care ar trebui să îl reparați sau să îl înlocuiți cu un nou lanț.

Pentru rezultate optime, trebuie să stabilizați ferm drujba înainte de a încerca să piliți lanțul. Puteți opta pentru o menghină sau alternativ puteți apela la un ajutor pentru a menține instrumentul stabil în timp ce lucrați.

Cu cât folosiți mai des unealta, cu atât mai des va avea nevoie de întreținere. De fapt, dacă utilizați drujba cu lanț ore în șir pe parcursul unei zile, poate fi necesar să faceți o pauză pentru a verifica dacă lanțul este ascuțit. De asemenea, drujba cu lanț poate prezenta mai multă uzură în unele zone decât în altele, motiv pentru care este indicat să acordați atenție deosebită zonei din apropierea vârfului.

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.