Care sunt principalele avantaje ale panourilor solare?

0
(0)

In prezent, sistemele solare fotovoltaice incep sa aiba o mare popularitate. In plus, guvernul prin stimulente, cum ar fi beneficiile fiscale, sprijina persoanele care investesc in aceste tipuri de proiecte. Din acest motiv, aici va prezentam cele mai competitive avantaje ale panourilor solare fata de sistemele conventionale de generare a energiei electrice.

  1. Pret

Sistemele fotovoltaice solare sunt clasificate ca investitii cu risc scazut. Acest lucru este in principal din doua motive. Primul este ca productia de energie ramane constanta pe parcursul vietii. Al doilea este ca, in mod normal, rentabilitatea acestor proiecte este mai mare sau egala cu 200 %.

  1. Fiabilitate

Nu este necesar sa aveti cea mai insorita zi pentru a avea productia de energie solara. Sistemele fotovoltaice solare sunt configurate sa functioneze chiar si cu radiatii difuze; efectul generat atunci cand radiatia solara care ajunge la suprafata atmosferei pamantului este imprastiata din directia initiala.

 

  1. Durabilitate

Majoritatea panourilor solare sunt construite de producatori pentru a garanta productia de energie timp de 25 de ani. Cu toate acestea, am gasit prin experienta noastra panouri solare cu pana la 35 de ani de lucru in stare perfecta.

  1. Costuri reduse de intretinere

Pentru a face intretinerea sistemelor de alimentare conventionale, de obicei, trebuie sa transporte personal si materiale in zone indepartate. In cele din urma, acest lucru se dovedeste a fi mai scump decat chiar dispozitivele care trebuie inlocuite. Deoarece sistemele fotovoltaice necesita doar inspectii si intretinere ocazionale, acest cost este semnificativ mai mic in comparatie cu sistemele energetice conventionale.

 

  1. Fara costuri per combustibil

Combustibilul sistemelor fotovoltaice solare este soarele. Soarele rasare in fiecare zi. Prin urmare, productia de energie a unui sistem solar fotovoltaic este, de asemenea, in fiecare zi, fara restrictii.

  1. Modularitate

Energia solara poate fi scalabila. Una dintre cele mai frecvente recomandari pe care le facem este sa nu incepem cu o instalatie solara uriasa. Avem diferite alternative care pot fi cuplate pentru a mari sistemul pe masura ce trece timpul si beneficiile acestuia sunt vazute.

  1. Reducerea poluarii fonice

Avand piese mobile minime, un sistem fotovoltaic solar functioneaza intotdeauna silentios. Energia necesara este produsa pentru proprietate fara cel mai mic zgomot.

  1. Securitate

In sistemele fotovoltaice nu exista procese de ardere periculoase sau riscuri asociate cu manipularea combustibililor. Din acest motiv, ele tind intotdeauna sa fie in siguranta atunci cand sunt proiectate si instalate in mod corespunzator de catre personal instruit si expert.

  1. Descentralizarea retelei electrice

Atunci cand se realizeaza un sistem conectat la retea cu vanzari excedentare, utilizatorul devine automat o mica statie de generare a energiei electrice. Acest lucru aduce consecinte pozitive. Printre cele mai remarcabile este faptul ca sansele de reducere a alimentarii din cauza problemelor din reteaua publica de energie electrica pentru circuitele din apropiere sunt reduse. Sa le folosesti pentru a exploata o retea de baterii ce-ti alimenteaza rulota in campingul de la munte.

 

  1. Performanta la altitudini mari

In masura in care ne indepartam de nivelul marii, gasim mai multa radiatie si, prin urmare, o productie mai mare de energie fotovoltaica. Daca comparam acest lucru cu un generator de energie conventional, cum ar fi un generator diesel, aceste echipamente la altitudini mari trebuie eliminate din cauza pierderilor de eficienta si putere.

Cum functioneaza de fapt energia solara?

Energia solara concentrata (CSP), numita si „termica solara concentrata”, foloseste lentile sau oglinzi si sisteme de urmarire pentru a concentra lumina solara, apoi foloseste caldura rezultata pentru a genera electricitate din turbinele conventionale cu abur.

Exista o gama larga de tehnologii de concentrare: printre cele mai cunoscute se numara jgheabul parabolic , reflectorul Fresnel liniar compact , antena Stirling si turnul de energie solara . Sunt folosite diferite tehnici pentru a urmari soarele si a focaliza lumina. In toate aceste sisteme, un fluid de lucru este incalzit de lumina concentrata a soarelui si este apoi utilizat pentru generarea de energie sau stocarea energiei.  Stocarea termica permite in mod eficient generarea de energie electrica pana la 24 de ore.

Un jgheab parabolic consta dintr-un reflector parabolic liniar care concentreaza lumina pe un receptor pozitionat de-a lungul liniei focale a reflectorului. Receptorul este un tub pozitionat de-a lungul punctelor focale ale oglinzii parabolice liniare si este umplut cu un fluid de lucru. Reflectorul este facut sa urmareasca soarele in timpul zilei prin urmarirea de-a lungul unei singure axe.

Sistemele de jgheab parabolice ofera cel mai bun factor de utilizare a terenului dintre orice tehnologie solara. Uzinele de sisteme de generare a energiei solare din California si Nevada Solar One de la Acciona langa Boulder City, Nevada sunt reprezentanti ai acestei tehnologii.

Reflectorele Fresnel liniare compacte sunt instalatii CSP care folosesc multe benzi subtiri de oglinda in loc de oglinzi parabolice pentru a concentra lumina soarelui pe doua tuburi cu fluid de lucru.

Acest lucru are avantajul ca pot fi folosite oglinzi plate care sunt mult mai ieftine decat oglinzile parabolice si ca mai multe reflectoare pot fi plasate in aceeasi cantitate de spatiu, permitand folosirea mai multor din lumina soarelui disponibila. Reflectoarele Fresnel liniare concentratoare pot fi utilizate fie in instalatii mari, fie in instalatii mai compacte.

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.