Beneficiile acupuncturii: o terapie sigura si eficienta pentru o gama larga de afectiuni

0
(0)

Beneficiile acupuncturii: o terapie sigura si eficienta pentru o gama larga de afectiuni
Acupunctura este o practica medicala traditionala chineza care implica introducerea de ace in puncte specifice ale corpului, pentru a trata o serie de afectiuni. Desi poate parea infricosatoare pentru unii oameni, acupunctura este una dintre cele mai vechi practici medicale din lume, cu o istorie de peste 2000 de ani. In acest articol, vom explora beneficiile acupuncturii, modul in care este efectuata si cine ar putea beneficia cel mai mult de aceasta terapie.

Cum functioneaza acupunctura

In medicina traditionala chinezeasca, se crede ca corpul uman are o retea de meridiane, prin care circula energia vitala numita Qi (pronuntat chee). Aceasta energie poate fi blocata sau perturbata in puncte specifice ale corpului, numite puncte acupuncturale. Prin introducerea de ace in aceste puncte, se poate restabili fluxul de energie si se poate trata o serie de afectiuni.

Acupunctura este o procedura medicala sigura si efectiva, care poate fi utilizata in combinatie cu alte forme de terapie, cum ar fi medicina occidentala sau fizioterapia. Este de obicei efectuata de un terapeut acupuncturist calificat, care va introduce acele subtiri in punctele acupuncturale selectate pentru a trata afectiunea pacientului.

Beneficiile acupuncturii

Acupunctura este utilizata pentru a trata o gama larga de afectiuni, printre care:

  • Durerea: acupunctura poate fi utilizata pentru a trata durerile de spate, durerile de cap, durerile menstruale si alte tipuri de dureri cronice.
  • Anxietatea si depresia: acupunctura poate ajuta la reducerea nivelului de anxietate si depresie, prin stimularea punctelor acupuncturale care imbunatatesc fluxul de sange si energie in creier.
  • Insomnia: acupunctura poate ajuta la tratarea insomniei prin reducerea nivelului de stres si anxietate, precum si prin imbunatatirea somnului.
  • Migrenele si alte dureri de cap: acupunctura poate ajuta la tratarea migrenelor si a altor dureri de cap prin reducerea tensiunii arteriale si prin eliberarea de endorfine in corp.
  • Boli de piele: acupunctura poate fi folosita pentru a trata boli de piele, cum ar fi eczema si psoriazis.
  • Probleme digestive: acupunctura poate ajuta la tratarea problemelor digestive, cum ar fi sindromul de colon iritabil, prin imbunatatirea fluxului de energie in sistemul digestiv.

Modul in care se efectueaza acupunctura

In timpul unei sedinte de acupunctura, pacientul se intinde pe o masa speciala, iar terapeutul acupuncturist incepe prin a evalua nevoile individuale ale pacientului. Acesta va examina zonele de tensiune si durere de pe corpul pacientului, precum si istoricul medical si stilul de viata al acestuia. In functie de aceste informatii, terapeutul va selecta punctele acupuncturale potrivite pentru a trata afectiunea pacientului.

Odata ce punctele acupuncturale sunt selectate, terapeutul va introduce acele subtiri si sterile in aceste puncte. Pacientul poate simti o usoara durere la inceput, dar aceasta dispare de obicei rapid. Terapeutul poate misca usor acele sau le poate lasa nemiscate, in functie de afectiunea tratata.

Sedintele de acupunctura dureaza de obicei intre 30 si 60 de minute, in functie de afectiunea tratata si de nevoile pacientului. Pentru a obtine cel mai bun rezultat, poate fi necesara o serie de sedinte. Un pret acupunctura Bucuresti, este unul rentabil, pentru ca toata lumea sa se poata bucura de aceasta terapie plina de satisfactii.

Informatii interesante despre acupunctura

Acupunctura este introducerea in piele a unor ace subtiri.  Potrivit Fundatiei Mayo pentru Educatie si Cercetare Medicala (Clinica Mayo), o sesiune tipica presupune sa stati nemiscat in timp ce sunt introduse aproximativ cinci pana la douazeci de ace; pentru majoritatea cazurilor, acele vor fi lasate pe loc timp de zece pana la douazeci de minute.  Poate fi asociat cu aplicarea de caldura, presiune sau lumina laser. In mod clasic, acupunctura este individualizata si se bazeaza pe filozofie si intuitie, si nu pe cercetare stiintifica. Exista, de asemenea, un non-invazivterapia s-a dezvoltat la inceputul secolului al XX-lea Japonia folosind un set elaborat de instrumente, altele decat acele, pentru tratamentul copiilor ( shōnishin sau shōnihari ).

Practica clinica variaza in functie de tara. O comparatie a numarului mediu de pacienti tratati pe ora a gasit diferente semnificative intre China (10) si Statele Unite (1,2). Ierburile chinezesti sunt adesea folosite.  Exista o gama diversa de abordari ale acupuncturii, care implica diferite filozofii.

Desi au aparut diverse tehnici diferite de practicare a acupuncturii, metoda folosita in medicina traditionala chineza (MTC) pare sa fie cea mai adoptata in SUA.  Acupunctura traditionala implica inserarea acului, moxibustia si terapia cu ventoza, si poate fi insotita de alte proceduri, cum ar fi simtirea pulsului si a altor parti ale corpului si examinarea limbii.  Acupunctura traditionala implica credinta ca o „forta vitala” ( qi ) circula in interiorul corpului in linii numite meridiane.  Principalele metode practicate in Marea Britanie sunt TCM si acupunctura medicala occidentala.

Termenul de acupunctura medicala occidentala este folosit pentru a indica o adaptare a acupuncturii bazate pe MTC, care se concentreaza mai putin pe MTC. Abordarea acupuncturii medicale occidentale implica utilizarea acupuncturii dupa un diagnostic medical. Cercetarile limitate au comparat sistemele de acupunctura contrastante utilizate in diferite tari pentru a determina diferite puncte de acupunctura si, prin urmare, nu exista un standard definit pentru punctele de acupunctura.

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.