Antibiotice naturale vs antibiotice de sinteza

0
(0)

Romanii iau antibiotice dupa ureche, asa cum reiese dintr-un studiu al Ministerului Sanatatii, fara sa ceara sfatul medicului, ci doar la indrumarea prietenilor sau vecinilor.

De aceea, in Uniunea Europeana mor anual peste 25.000 de persoane pentru care medicii nu mai pot face nimic din cauza rezistentei pe care germenii bacterieni au reusit sa o dezvolte.
Cel mai nou sondaj desfasurat de Comisia Europeana, Eurobarometru, releva ca peste jumatate din romani au luat antibiotice in ultimele 12 luni, iar 16% dintre acestia nu au avut o reteta medicala.

Asa cum s-a observat inca din momentul descoperirii lor, antibioticele actioneaza asupra bacteriilor, si nu asupra virusurilor, iar administrarea lor in cazul unei simple afectiuni de natura virala nu face altceva decat sa sporeasca rezistenta organismului la substanta activa.

Alege antibiotice naturale! Ce alternative exista?

Antibioticele naturale reprezinta remediul prin care se evita dezvoltarea rezistentei organismului la bacterii, fara niciun fel de reactii adverse. Fitocomplexul care se regaseste in plantele medicinale perminte administrarea unui fitopreparat in locul a 2 sau 3 produse alopate pentru a obtine aceleasi efecte pe cale naturala.
„Trebuie sa stim ca exista atat plante, cat si produse naturale care au o mare putere antibiotica. Diferenta dintre antibioticele de sinteza si cele naturale este ca cele din urma nu dau reactii adverse si pot fi administrate nu doar in tratarea infectiilor, dar si in prevenirea lor. De exemplu, infectiile din sezonul rece sunt provocate in cea mai mare parte de virusuri, iar vindecarea pacientilor se poate face si fara antibiotice, motiv pentru care administrarea lor pentru semne minore de raceala este o modalitate de tratament gresita, la fel de eronata fiind si administrarea preventiva”, a explicat dr. Carmen Nonn.

doarnatural

Usturoi, hrean, ceapa, ghimbir, ridiche neagra, propolis sau uleiuri volatile de brad, lavanda, busuioc, cimbru, menta, eucalipt, lamaie sunt doar cateva antibiotice naturale la indemana oricui.

Antibioticele naturale inlatura primele simptome ale racelii, te ajuta sa distrugi virusii si, in acelasi timp, sa-ti intaresti organismul.
Ardeiul iute este unul dintre cele mai rapide remedii impotriva guturaiului, tusei si a durerilor in gat, gratie capsaicinei, o substanta cu proprietati analgezice si antiinflamatoare.

De ce sunt periculoase antibioticele de sinteza?

Antibioticele luate fara sfatul medicului si inainte sa li se testeze rezistenta la bacterii, pot face bacteriile si mai puternice. In plus, un antibiotic nepotrivit risca sa distruga flora bacteriana care ajuta la digestie si poate duce la aparitia stafilococului auriu, foarte rezistent la tratamente.

Printre efectele adverse ale antibioticelor de sinteza se numara:

Distrugerea florei bacteriene benefice in intestin. Antibioticele distrug agentii patogeni, dar si bacteriile bune, cele care echilibreaza flora intestinala.

Alergii in randul copiilor si nu numai. Copiii pana la 1 an sunt sensibili si pot dezvolta usor alergii la medicamente sau alimente. Unele studii sustin ca administrarea antibioticelor la varste foarte mici poate produce aparitia astmului infantil.

Fluoroza. Antibioticele pot determina fluoroza – patarea danturii la nivelul incisivilor.

Scaderea imunitatii prin distrugerea bacteriilor probiotice care nu se mai pot inmulti.

Aparitia candidei, o ciuperca aflata in aparatul digestiv, care se inmulteste atunci cand se dezechilibreaza pH-ul, lucru pe care il face tratamentul cu antibiotice.

Perturbarea florei bacteriene a copilului, in cazul administrarii pe perioada alaptarii, deoarece antibioticele trec in laptele matern.

Crearea bacterilor rezistente prin tratament indelungat si repetat care vor fi mult mai greu de tratat dupa aceea.

Articol preluat din ele.ro

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.