Remedii naturale pentru combaterea mirosurilor corporale

0
(0)

Mirosul neplacut al corpului este o problema obisnuita inofensiva, dar neplacuta, cu care se confrunta multe persoane, mai ales in timpul verii. Mirosul neplacut apare de obicei din cauza transpiratiei si a bacteriilor care traiesc pe pielea noastra. Cand bacteriile se descompun odata cu transpiratia, ele emana un miros intepator. Mirosul pielii poate aparea din cauza modificarilor hormonale din perioada pubertatii, din cauza transpiratiei excesive sau din cauza igienei deficitare.

Prima optiune la care oamenii se gandesc atunci cand vine vorba de lupta cu mirosurile neplacute sunt produsele pe baza de substante chimice, cum ar fi roll-on-urile, antiperspirantele si deodorantele. Insa toate acestea sunt doar solutii temporare, iar substantele nocive din compozitia lor pot avea chiar efecte secundare asupra pielii, cum ar fi eruptii cutanate si iritatii. Prin urmare, incearca tratamentele naturale la domiciliu de mai jos, ce pot rezolva usor si eficient problema mirosurilor corporale.

8 moduri naturale de a lupta cu mirosul neplacut

Ulei de cocos

ulei de cocos pentru ten par

Uleiul de cocos are proprietati antimicrobiene, ce il fac sa distruga microorganismele si sa limiteze inmultirea acestora. Acest ulei contribuie la uciderea bacteriilor si la neutralizarea mirosului corporal. Tot ce trebuie sa faci este sa masezi usor zona axilei cu ulei de cocos si sa lasi produsul pe piele timp de 30 de minute, inainte de a spala zona cu apa si sapun. Fa asta zilnic pentru a obtine cele mai bune rezultate.

Lamaie

remedii naturiste pentru vergeturi

Lamaia este un antiseptic natural, cu proprietati antimicrobiene. Ea cotribuie la eliminarea mirosului neplacut, iar natura acida a sucului de lamaie controleaza inmultirea pe piele a bacteriilor daunatoare. Dincolo de combaterea mirosului neplacut, lamaia poate rezolva si problema respiratiei urat mirositoare. Pentru a trata mirosul corporal, trebuie doar sa masezi zona axilei cu o jumatate de lamaie.

Otet din cidru de mere

Remedii naturale pentru combaterea mirosurilor corporale 1

Otetul de mere poate elimina microbii toxici din organism, contribuind astfel si la eliminarea mirosului neplacut. Proprietatile acide ale otetului pot eradica bacteriile ce cauzeaza mirosuri si pot neutraliza acest miros. Inmoaie cateva dischete de bumbac intr-o solutie facuta dintr-o cana de otet de mere si o jumatate de cana de apa. Tamponeaza usor zona subratului cu dischetele si clateste zona cu apa calduta dupa cateva ore.

Bicarbonat de sodiu

Remedii naturale pentru combaterea mirosurilor corporale 2

Bicarbonatul este unul dintre cele mai versatile ingrediente de bucatarie. El actioneaza ca un deodorant natural si poate absorbi cu usurinta umezeala din piele si, de asemenea, reduce mirosul neplacut al corpului. Aplica bicarbonat de sodiu in zona axilei si lasa-l sa actioneze cateva minute, dupa care clateste zona cu apa. Daca simti orice fel de iritatie pe piele sau o eventuala senzatie de arsura, clateste imediat si evita sa il mai folosesti.

Suc de rosii

sucul de rosii beneficii

Sucul proaspat stors din rosii este foarte eficient pentru mirosul corporal neplacut. Fructul contine proprietati antibacteriene si antiseptice care pot reduce acumularea bacteriilor daunatoare pe piele, controland astfel mirosul urat. Rosiile aplicate pe piele pot controla chiar si transpiratia in exces. Tot ce ai de facut este sa inmoi o compresa din bumbac in suc de rosii si sa aplici la subrat. Sucul de rosii este eficient pentru reducerea transpiratiei si daca este baut ca atare.

Hidratarea cu multa apa

un pahar de apa

Tot un remediu natural este si sa lupti impotriva mirosului neplacut al corpului hidratandu-te in mod adecvat. Consumand cantitati mai mari de apa poti elimina toxinele din organism si poti contribui la eliminarea bacteriilor daunatoare care provoaca mirosul urat. Apa ajuta, de asemenea, la reducerea agentilor patogeni, ceea ce poate face minuni in prevenirea acumularii bacteriilor in intestine. Se recomanda sa bei cel putin 3 litri de apa pe zi in perioada verii.

Pasta de neem

Pentru ca Ayurveda are raspunsuri la aproape toate problemele, era imposibil sa nu aiba o solutie si pentru mirosurile urate ale corpului. Iar neem este o planta din medicina ayurvedica extrem de bogata in proprietati medicinale. Acest ingredient are elemente antimicrobiene, antibacteriene si antiseptice, care reduc bacteriile ce provoaca mirosuri neplacute. Pasta de neem chiar ajuta la eliminarea toxinelor din organism. Adauga putina apa in pudra de neem si fa o pasta. Aplica pasta pe piele si las-o sa actioneze timp de 15 minute, dupa care clateste cu apa.

Ulei de arbore de ceai

Remedii naturale pentru combaterea mirosurilor corporale 3

Uleiul de arbore de ceai este un produs antiseptic si detine importante proprietati antibacteriene. El poate functiona ca un deodorant natural si te poate ajuta sa scapi in mod eficient de mirosul urat. Uleiul de arbore de ceai nu este de natura acida si va lasa pielea sanatoasa, fara a provoca efecte secundare. Nu trebuie decat sa adaugi cateva picaturi de ulei de arbore de ceai in apa si sa faci apoi o baie. Poti chiar sa aplici amestecul pe zona axilei in mod specific. Repeta procesul in fiecare zi pentru a obtine mai repede rezultatele dorite.

Sursa: https://www.lifestyleasia.com/ind/beauty-grooming/grooming/body-odour-natural-remedies-for-tackling-bad-smell/

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.