4 uleiuri esențiale pentru durere și inflamație

0
(0)

Este ușor să fii sceptic cu privire la eficacitatea utilizării uleiurilor esențiale atunci când vine vorba de probleme de sănătate fizică sau mintală, mai ales când mulți oameni le vând ca un remediu sigur. Cu toate acestea, există un număr tot mai mare de cercetări științifice care vin în sprijinul utilizării uleiurilor esențiale pentru ameliorarea durerii și pentru a reduce inflamațiile.

Și, deoarece inflamația cronică poate fi o cauză centrală a durerii cronice și a multor afecțiuni de sănătate, poate fi foarte util să încorporezi alimente, plante și, da, chiar și uleiuri esențiale cu proprietăți anti-inflamatorii în rutina ta zilnică.

Uleiurile esențiale sunt folosite în multe moduri diferite: prin aromoterapie, prin masaj, prin ingerarea directă. Atâta timp cât uleiurile esențiale sunt folosite sau administrate corect, ele pot favoriza relaxarea fizică și psihică. Iată câteva uleiuri esențiale care pot ajuta la calmarea durerii, conform științei.

Uleiul de mentă

După cum a raportat The New York Times în 2011, cercetările sugerează că uleiul de mentă este o metodă eficientă în gestionarea simptomelor sindromului de colon iritabil (IBS) – care pot include dureri abdominale și balonare. În plus, Centrul Național pentru Sănătate Complementară și Integrativă (NCCIH) spune că „Uleiul de mentă a fost folosit local pentru durerile de cap cronice și o serie limitată de dovezi sugerează că ar putea fi util în acest scop”. Deși ar trebui să vă consultați mai întâi cu medicul dumneavoastră, luați în considerare utilizarea uleiului esențial de mentă dacă aveți IBS, dureri de cap cronice sau chiar dureri musculare.

Ulei de măceșe

Organizația Arthritis Research U.K. spune că uleiul de măceș conține polifenoli (antioxidanți) și antociani (pigmentul albastru închis al multor alimente și plante), care pot ajuta la reducerea inflamației și a durerilor articulare, făcându-l un ulei esențial eficient pentru gestionarea durerii. Potrivit Healthline, „Beneficiile antiinflamatoare ale uleiului de măceș îl pot face o opțiune bună pentru persoanele care nu pot lua medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) sau alte medicamente pentru durere”.

Uleiul de lavandă

Uleiul de lavandă este cel mai bine cunoscut pentru că ajută oamenii cu probleme de somn și anxietate, dar poate fi util și dacă aveți dureri de cap. Un studiu din 2012 a constatat că inhalarea uleiului esențial de lavandă a atenuat în siguranță migrena. Mai mult, un studiu din 2015 a constatat că uleiul esențial de lavandă are atât proprietăți antiinflamatoare, cât și analgezice, făcându-l un ulei esențial perfect pentru sănătatea mentală și fizică.

Ulei de primulă de seară

Dacă aveți simptome premenstruale sau crampe în timpul lunii, uleiul de primulă ar putea fi o modalitate excelentă de a vă gestiona durerile legate de menstruație. Un articol din 2009 publicat în American Family Physician a explicat că uleiul de primulă este folosit în mod obișnuit ca tratament pentru durerea de sân, simptomele menopauzei și PMS și pentru a reduce inflamația. Totuşi, în ciuda studiilor promițătoare, NCCIH a raportat că trebuie făcute cercetări suplimentare înainte de a se determina eficacitatea acestui ulei esențial.

Puteţi afla mai multe detalii despre efectele benefice ale uleiurilor esenţiale şi puteţi să achiziţionaţi uleiurile preferate la preţuri speciale prin creare cont doterra.

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.