De ce sa consumi fructe proaspete INAINTE de masa

0
(0)

fructe proaspete

Fructe proaspete… niciodata pe stomacul plin

N-ar trebui sa lasam nici macar o zi sa treaca fara a consuma cateva fructe proaspete, in special in aceasta perioada a anului, insa niciodata ca desert! Sigur ai auzit si tu ca fructele trebuie consumate inainte de masa, pe stomacul gol si… sigur ai simtit si tu pe pielea ta ce inseamna sa nu respecti aceasta regula de aur: arsuri, balonari, indigestie s.a.m.d.

 

Asadar, iata de ce fructele trebuie sa reprezinte “antreul” unei mese bogate.

Evita consumul de fructe proaspete dupa masa!

Fructele nu stationeaza mult in stomac, acestea trec rapid in intestine, unde isi elibereaza sucurile… daca nu exista ceve care sa le opreasca. Sa presupunem ca ai consumat o friptura si apoi cateva fructe proaspete; blocate de celelalte alimente consumate, fructele vor incepe sa fermenteze in stomac alaturi de celelalte resturi de mancare, iar tu vei simti curand efectul: un gust neplacut in gura, senzatie de balonare, arsuri, dureri de burta.

De aceea, incearca sa consume fructele mereu pe stomacul gol, in special dimineata, si sa lasi putin timp sa treaca pana in momentul in care te asezi la masa.

Consumul de fructe proaspete, in functie de proprietatile nutritive

Fructele sunt surse excelente de vitamine, minerale si fibre, insa cantitatile continute difera de la fruct la fruct. Astfel:

– Fructele cu cel mai mare continut de fibre sunt: caisele uscate, avocado, stafidele, kiwi, bananenele si afinele;

– Fructele cu cel mai mare continut de acid folic: mango, portocalele, kiwi, capsunile si pepenele galben;fructe proaspete

– Fructele cu cel mai mare continut de fier: capsunile, kiwi, strugurii, afinele si nectarinele;

– Fructele cu cel mai mare continut de calciu: caisele uscate, stafidele, portocalele, mandarinele si kiwi.

– Fructele cu cel mai mare continut de vitamina C: kiwi, citricele, capsunile, pepenele galben si mango;

– Fructele cu cel mai mare continut de vitamina A: caisele uscate, grepfrutul roz, mango si mandarinele;

– Fructele cu cel mai mare continut de zahar: strugurii, mango si bananele.

Pentru a afla continutul de vitamine si de minerale al fiecarui fruct delicios, click aici.

Pofta buna! 🙂

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.