Din ce motive ar fi recomandată vitamina C injectabilă și cine ar putea beneficia de acest tratament?

5
(1)

Vitamina C este foarte necesară organismului nostru. Aceasta îl ajută să producă colagen, o proteină importantă care este folosită pentru a regenera celulele pielii, cartilajele, tendoanele, ligamentele și vasele de sânge. Vitamina C stimulează toate procesele imunitare din organism și este esențială pentru recuperarea rapidă și protecția împotriva diferitelor tipuri de infecții. Ea este implicată în vindecarea rănilor, în absorbția altor vitamine, inclusiv a fierului.

În medie, consumăm în jur de 60 mg din aceasta, care este asigurată de o dietă echilibrată. Cu toate acestea, atunci când suntem expuși la un stres fizic sau mental suplimentar, fumăm sau ne luptăm cu anumite boli, necesarul de vitamina C crește semnificativ. Prin urmare, experții recomandă susținerea tratamentului sau prevenirea cu doze sporite de vitamina C sub formă de perfuzii.

Cum se administrează vitamina C

Vitamina C injectabilă este administrată intravenos, diluată în de ser fiziologic sau glucoză 5%, în perfuzie lentă, prin aplicarea unui plan de tratament individualizat, adaptat nevoilor pacientului, care este supravegheat de către personal medical specializat.

Vitamina C sau acidul ascorbic este o vitamină solubilă în apă. Organismul nostru nu o poate sintetiza și stoca pentru mult timp. Respectiv, vitamina C în perfuzii este una dintre cele mai rapide și eficiente metode de administrare. În acest fel, sunt evitate sistemele digestiv și hepatic, atingându-se rapid concentrația plasmatică necesară, pentru a obține efectul terapeutic dorit.

Ce beneficii aduce vitamina C injectabilă

Vitamina C are funcții biologice ca agent reducător și coenzimă a mai multor procese metabolice, este un antioxidant. Antioxidanții blochează daunele provocate de radicalii liberi, substanțe care deteriorează ADN-ul. Eliminarea deficitară a radicalilor liberi din organism în timp poate contribui la procesul de îmbătrânire și la apariția unor boli precum: cancerul, bolile de inimă și artrita. Injecțiile intravenoase au mai multe avantaje decât alte forme și oferă rezultate imediate. Aportul de vitamina C prin intermediul sistemului circulator asigură absorbția completă a vitaminei de către celule. Această perfuzie individuală, ocolind tractul gastrointestinal, ajută la prevenirea bolilor și la accelerarea recuperării. Administrarea intravenoasă de vitamina C va întări sistemul imunitar și va proteja înainte sau după un zbor lung și după un efort fizic și mental.

Cine poate beneficia de acest tratament

Administrarea vitaminei C intravenos la o clinica medicala poate fi recomandată în anumite situații, iar decizia finală aparține medicului curant. Următoarele simptome pot indica o deficiență de vitamina C, situație care poate fi ameliorată cu ajutorul vitaminei C administrate intravenos:

  • sângerări
  • tulburări psihice
  • schimbări de dispoziție
  • imunitate redusă
  • infecții frecvente
  • vindecarea lentă a rănilor
  • incidență ridicată a fracturilor osoase, etc.

Astfel, acidul ascorbic joacă un rol important în aproape toate procesele fiziologice, astfel încât medicamentul este întotdeauna prescris ca parte a terapiei complexe atât pentru bolile inflamatorii, cât și în timpul fazei de recuperare după infecții, fracturi și leziuni sau intervenții chirurgicale.

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 5 / 5. Număr de voturi: 1

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.