Cum te ajută iaurtul să scapi de respirația urat mirositoare?

0
(0)

Rigiditatea comunicării din cauza respirației neplăcute poate fi foarte deranjantă pentru o persoană și poate duce chiar la o scădere a stimei de sine. Acest lucru afectează adesea negativ dezvoltarea relațiilor personale și de afaceri.

Pentru cei care au întâmpinat o astfel de problemă, este important să știe cum să elimine respirația urât mirositoare și cum să scape de cauzele apariției acesteia.

Halitoza este a treia cea mai frecventă problemă de igienă orală. La nivel global, se estimează că cel puțin una din patru persoane are respirație urât mirositoare.

 

Cauzele frecvente ale respirației neplacute includ igiena orală deficitară și:

  • gură uscată;
  • carii;
  • infecții ale dinților și ale gingiilor;
  • parodontoza;
  • obiceiuri vicioase (fumat și mestecat tutun);
  • unele boli frecvente (amigdalită, curgerea nasului, patologii ale tractului gastro-intestinal etc.).

Cu toate acestea, cei mai comuni factori favorizanți ai respirației urât mirositoare sunt microorganismele dăunătoare care trăiesc în gură și produsele lor reziduale.

Numai un dentist poate identifica principala cauză a apariției halitozei și poate determina modalitățile de eliminare a acestuia după o examinare amănunțită a cavității bucale a pacientului.

Stomatologia modernă oferă mai multe tratamente clinice și naturale pentru halitoză. Unul dintre cele mai noi și mai unice tratamente pentru respirația urât mirositoare este utilizarea iaurtului.

Cum contracarează iaurtul respirația urât mirositoare?

Iaurtul este un produs lactat care se obține prin fermentarea bacteriană naturală a laptelui.

În producția de iaurt, se utilizează culturi speciale de bacterii, care conțin în principal Lactobacillus bulgaricus și Streptococcus termophillus.

Aceste bacterii sunt cele care ajută la refacerea microflorei sănătoase în gură și la eliminarea naturală a mirosului neplăcut. În scopuri medicinale, ar trebui să utilizați doar iaurt fabricat din ingrediente naturale, fără zahăr.

Cercetările efectuate de oamenii de știință japonezi au arătat că administrarea a două porții de 85 g de iaurt simplu în fiecare zi ucide bacteriile dăunătoare din gură.

Culturile benefice de bacterii ale Lactobacillus bulgaricus și iaurtului Streptococcus termophillus îmbunătățesc halitoza.

Aceste bacterii acționează ca niște probiotice. Ele inhibă dezvoltarea necontrolată a microorganismelor dăunătoare și restabilesc echilibrul normal al microflorei, care elimină mirosul din gură și asigură respirația proaspătă.

În studiile clinice, s-a constatat că bacteriile din iaurt contribuie, de asemenea, la reducerea nivelurilor de hidrogen sulfurat. Acest compus chimic se formează în timpul activității vitale a bacteriilor anaerobe dăunătoare prezente în cavitatea bucală.

Hidrogenul sulfurat este, în majoritatea cazurilor, principala cauză a respirației urât mirositoare. Studiile au arătat că este posibil să se reducă nivelul respirației urât mirositoare cu până la 80% prin consumul zilnic de iaurt timp de șase sau mai multe săptămâni.

În plus, proprietatea alcalină a iaurtului ajută la restabilirea unui echilibru sănătos acido-bazic (pH) în gură. Acest lucru poate ajuta la reducerea riscului de apariție a cariilor dentare, care este o cauză secundară a infecțiilor dentare și a mirosului neplăcut.

Consumul de iaurt poate ajuta, de asemenea, la reducerea acumulării de plăci în gură și la reducerea incidenței gingivitei (boala gingiilor).

Cum prevenim apariția respirației urât mirositoare?

Folosind toate proprietățile benefice ale iaurtului pentru tratamentul și prevenirea halitozei, este important să nu uităm de regulile igienei orale. Pentru a menține respirația proaspătă, trebuie să:

  • spălați dinții cu o periuță manuală sau electrică cel puțin de două ori pe zi, amintindu-vă să vă curățați limba;
  • folosiți ață dentară pentru a curăța spațiile interdentare;
  • clătiți gura după fiecare masă.

În plus, este necesar să vizitați medicul dentist de două ori pe an pentru o examinare preventivă și curățarea profesională a cavității bucale.

Puteți discuta toate problemele legate de metodele de tratament și prevenire a halitozei cu medicii stomatologi experimentați de la clinica stomatologică Omnia Dental.

Experții noștri vă vor oferi sfaturi despre cum să vă împrospătați respirația și să eliminați cauza acestei probleme. Vă vom ajuta să vă mențineți gura sănătoasă și respirația proaspătă.

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.