Cum să mergi pe biciclete electrice iarna

5
(1)

Iarna, oamenii nu au așteptări prea mari de la bicicleta lor electrică, așa că, atunci când apare primul îngheț, prietenul pe două roți deseori se duce în garaj sau pe balcon pentru a se “odihni”. Dar nu te grăbi să puni bicicleta preferată deoparte pentru iarnă. Poți merge cu ea și în sezonul rece.

Cum să îți pregătești bicicleta pentru sezonul rece

Când mergi pe biciclete Scott electrice iarna, totul se schimbă: stilul de mers, îngrijirea, condițiile de drum și echipamentul.

Cum să mergi pe biciclete electrice iarna 1

Anvelopele

Oricare ar fi condițiile de drum, circulația pe timp de iarnă are un preț extrem de ridicat. Prin urmare, este important să faci tot ce poți pentru a te proteja în trafic. Primul pas în această direcție este alegerea roților potrivite.

Ai nevoie de un cauciuc special cu profil adânc pentru a merge cu încredere. Aceasta va evita derapajele, va reduce distanța de frânare și riscul de a avea un accident.

Anvelopele cu crampoane sunt alegerea potrivită.

Înainte de a porni la drum, verifică presiunea din pneuri. Pentru a conduce în siguranță pe zăpadă moale, redu puțin presiunea – 0,5 până la 1 atmosferă. Acest lucru ușurează manevrarea, în special pe trotuarele slab curățate și în condiții de off-road.

Funcționarea bateriei în timpul iernii

Bateriile moderne ale unei biciclete pot fi folosite pe timp de ger, dar cu unele rezerve. Trebuie precizat imediat că bateriile pot rezista cu brio la frig, însă există care instrucțiuni:

  1. Izolează bateria. Acesta rezistă mai mult dacă o protejezi de temperaturile scăzute, cum ar fi plasarea într-o carcasă rezistentă la căldură sau utilizarea unei folii de protecție.
  2. Inspectează bicicleta electrică înainte de fiecare plimbare. Verifică dacă nu există scurgeri la cablaj și la baterie.
  3. Așteaptă înainte de a încărca bateria după o călătorie. Ea va trebui lăsată să se încălzească la temperatura camerei.

Reglementări pentru motorul electric

Siguranța mersului pe o bicicletă electrică depinde în mare măsură de starea motorului și de distribuția sarcinii între roți. O bicicletă cu tracțiune în față, este cea mai potrivită pentru iarnă. Motorul mărește greutatea roții din față, ceea ce distribuie încărcătura în mod egal și face bicicleta mai previzibilă.

Alte sfaturi pentru proprietarii de biciclete Cube electrice includ:

Înainte de a porni la drum, pornește  motorul și lăsă-l să meargă timp de 10-30 de secunde.

Iarna nu trebuie să ai nicio grabă. Cu cât este mai frig afară, cu atât trebuie să pornești mai încet – o pornire bruscă poate provoca daune.

În cazul în care se formează umiditate, las-o să se evapore complet. Până atunci, nu folosi bicicleta electrică și nu pune bateria la încărcat. Așteaptă câteva ore.

Principiile de bază pentru utilizarea unei biciclete electrice pe vreme rece sunt fluiditatea și precizia. Mergi mai încet decât ai face-o în timpul verii și rămâi concentrat pe drum. Nu uita că, iarna, chiar și asfaltul poate fi periculos – uneori este acoperit de o crustă subțire de gheață, invizibilă cu ochiul liber. Așadar, încearcă să îți evaluezi forțele în mod adecvat și fii atent la tine însuți și la cei din jur.

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 5 / 5. Număr de voturi: 1

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.