Cum să îți întărești sistemul imunitar în sezonul rece?

0
(0)

Poză de prostooleh pe Freepik.com

       Această perioadă din an mai este cunoscută și ca sezonul răcelilor. Probabil ai auzit mulți prieteni că se confruntă în acest anotimp cu diverse stări de gripă. Pentru a te putea feri este nevoie să îți ajuți sistemul imunitar să lupte contra acestor virusuri.

       Acordă o atenție sporită stării tale de sănătate și abordează diverse metode prin care îți ajuți corpul să treacă cu bine peste această perioadă. Mai jos vei găsi 6 modalități prin care să scapi de răcelile sezoniere.

Iată 6 sfaturi care îți vor ajuta sistemul imunitar să fie puternic!

  1. Odihnă

Odihna suficientă este esențială pentru imunitatea ta. Un somn bun îi va garanta organismului tău refacerea și susținerea de care are nevoie. Încearcă să îți creezi o rutină de odihnă. Ideal ar fi să dormi în jur de 7 – 9 ore pe noapte, însă acestea pot varia în funcție de nevoile corpului tău.

  1. Alimentație sănătoasă

O dietă echilibrată presupune să îi asiguri organismului tău aportul de nutrienți necesari. Aceasta ar trebui să fie bogată în fructe, legume, cereale integrale și proteine slabe. Aceste alimente vor ajuta la o funcționare corectă a sistemului imunitar. Încearcă, pe cât posibil, să respecți cele trei mese principale pe timpul zilei.

  1. Hidratare

Un alt sfat de care trebuie să ții cont este legat de hidratarea suficientă. Aceasta asigură eliminarea toxinelor și menține sistemul imunitar sănătos. Printre cele mai importante avantaje oferite de apă ar fi susținerea funcției limfatice și  transportul substanțelor nutrivite. În medie, un om ar trebuie să consume cel puțin 2 litri de apă pe zi. Pe lângă aceasta, încearcă să eviți consumul excesiv de băuturi cu cofeină sau zahăr adăugat, deoarece acestea te vor deshidrata.

  1. Vitamine și suplimente

Vitaminele și suplimentele contribuie și ele la întărirea sistemului imunitar în sezonul rece. Cele mai cunoscute și utilizate pentru aceasta situație sunt vitamina C, vitamina D și zincul. Utilizarea acestora într-un mod constant și responsabil, îți vor ajuta sistemul imunitar în lupta contra virusurilor. În plus, mai poți opta pentru minerale vitale de pe Minuneanaturii.ro, unde vei găsi produse cu proprietăți extrem de benefice.

  1. Igienă personală

Igiena personală este extrem de importantă și nu doar pentru această perioadă. Spălarea regulată a mâinilor cu apă și săpun este printre cele mai eficiente metode de prevenire a răspândirii infecțiilor. De asemenea, acoperă-ți gura și nasul în timpul strănutului. Tușitul și strănutul în mână provoacă răspândirea mult mai ușoară și mai rapidă a germenilor. În cazul în care persoanele dragi ție sunt bolnave, încearcă să eviți contactul apropiat cu ele.

  1. Exerciții fizice

O rutină zilnică de exerciții fizice îți va stimula sistemul imunitar. În funcție de programul tău, alocă măcar 30 de minute pe zi pentru sport. Astfel îți vei putea păstra corpul într-o stare bună și sănătoasă.

Așadar, ține cont de aceste mici sfaturi pentru a putea trece cu bine peste această perioadă. Discută în prealabil cu un medic pentru a-ți oferi mai multe sfaturi potrivite pentru tine.

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.