Ce este o imprimanta?

0
(0)

Imprimanta este perifericul care ne permite sa trecem pe hartie documentele stocate pe computer. Evolutia sa a continuat excelent de la acele dispozitive foarte asemanatoare cu masinile de scris care au fost capabile doar sa reproduca text la viteza mica la imprimante care pot reda sute de pagini in cateva minute.

Desi este adevarat ca de ani de zile s-a crezut ca vor tinde sa dispara si ca vom obtine biroul fara acte acum folosim mai mult ca niciodata. Imprimanta nu a incetat sa fie acel element esential in fiecare casa si companie.

Acestea au fost adaptate vremurilor si acum pe piata puteti gasi imprimante multifunctionale minunate, care adauga scanerul la functionarea sa, sau cu hard disk intern, Wifi sau placi de retea care isi extind functionalitatea si versatilitatea.

Trebuie remarcat faptul ca exista chiar si imprimante care pot functiona fara un PC desktop sau un laptop, deoarece va permit sa introduceti direct dispozitive USB si sa imprimati fara a fi nevoie de altceva.

Ce fel de imprimante exista?

Desi exista mai multe tehnologii, acestea sunt unele dintre cele pe care le puteti gasi pe piata:

Imprimanta laser. Se utilizeaza un fascicul laser capabil sa ionizeze si sa atraga particule de toner. Isi desfasoara activitatea pe un cilindru care ulterior trece prin hartie. In cele din urma este incalzit pentru a termina lucrarea. Cel mai mare avantaj al sau este viteza si ca cerneala utilizata este mai ieftina decat in alte sisteme.

Inkjet. Ele sunt mai lente decat laserele, este posibil sa aveti nevoie de mai mult de un minut pe foaie. Proiectat pentru o utilizare non-business in cazul in care cantitatea de hartie nu este excesiva. Lucrarile sale interioare se bazeaza pe un cap care se misca eliberand picaturi mici de cerneala. Exista un motor care misca capul si altul care aluneca hartia si imaginea este formata linie cu linie.

Acestea au o viteza redusa de imprimare, iar costul lor de cerneala pentru fiecare foaie imprimata este ridicat. Poate fi chiar convenabil sa reumpleti cartusele din cauza costului lor. Ele sunt cele mai ieftine pentru a cumpara, dar cele mai scumpe pentru a pastra.

Comparati preturile imprimantelor cu jet de cerneala

Cerneala solida. Nu avem un recipient care sa contina cerneala sau toner. Se folosesc blocuri solide care il includ topit cu ceara. O multime de caldura trebuie sa fie folosita pentru a le topi. Acest lucru inseamna ca este nevoie de mult timp pentru a imprima prima pagina. Odata ce imprimarea a inceput, acestea sunt mai rapide decat laserele, dar culorile se pot uza.

Atunci cand se utilizeaza ceara, este dificil sa se scrie despre aceste printuri, deoarece cerneala nu adera. Veti avea probleme in a face adnotari cu stiloul, de exemplu.

Ca un avantaj avem ca blocurile de cerneala solida nu au nevoie de cartuse care sa reduca impactul lor asupra mediului. Xerox, Adatto, Ricoh sunt unele dintre cele mai cunoscute cartuse.

Comparati preturile imprimantelor cu cerneala solida

Impact. Ele sunt cei mai vechi. Ele sunt la fel ca o masina de scris. Exista mai multe tipuri, cele mai utilizate fiind matricea care are o matrice de puncte cu care poate genera chiar si imagini.

Este foarte comun sa le gasiti in companii, deoarece acestea sunt singurele capabile sa utilizeze hartie de auto-copiere.

Comparati preturile imprimantei dot matrix

Sublimarea cernelii. Nu este folosit doar cu hartie. De asemenea, apeluri de transferuri termice. Acestea ofera o calitate foarte buna a culorilor, dar nu sunt potrivite pentru texte. Este cea folosita pentru a crea acele afise uriase pe care le vedeti peste tot.

Viteza de imprimare este foarte lenta. Functionarea sa consta in incalzirea unui tip special de cerneala solida care devine gaz fara a trece prin starea lichida, de unde si numele sau de sublimare. Ele creeaza imagini continue, adica intensitatea culorilor se realizeaza datorita amestecului de gaze si nu ca in laser sau cerneala ca ceea ce se face este sa imprimati mai putine puncte pentru a simula tonurile de gri.

Culorile sunt aplicate dintr-o data si nu ca in jetul de cerneala. Cea mai mare problema a lor este ca au nevoie de hartie speciala.

Comparati preturile imprimantelor de sublimare a cernelii

Alte functii

Este foarte frecvent faptul ca imprimantele nu sunt acele dispozitive vechi care au servit doar la imprimarea hartiei. Puteti gasi, printre multe altele, urmatoarele functii:

Scaner. Ceea ce va ajuta atat sa digitalizati documentele, cat si sa faceti munca unui fotocopiator.

Retea. Le puteti gasi in versiunea lor Wifi, adica fara o retea sau folosind un cablu Ethernet. In acest fel poate servi multi utilizatori in acelasi timp.

Imprimante all-in-one

Daca doriti sa puteti imprima, copia si scana, acest tip de imprimanta este cel mai potrivit pentru dvs. Puteti cumpara o imprimanta laser cu jet de cerneala sau all-in-one. Veti observa ca unele vor avea conectivitate Wi-Fi, astfel incat sa puteti imprima de pe o gama larga de dispozitive, iar altele vor include, de asemenea, functia de fax.

 

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.