De ce au plantele nevoie de umbra?

0
(0)

Plasa umbrire 7m latime a fost dezvoltata pentru a proteja plantele de rigorile climei. Plasa de umbra este utilizata in multe aplicatii diferite in industria casnica, horticola, comerciala, industriala, sportiva, de agrement si agricola.

In timpul verii, o plasa de umbrire poate fi folosita pentru a acoperi scheletul geamului de umbra sau de sera, pentru a-l racori. pentru plantele voastre. agricultorii, cultivatorii, pepinierele, gradinarii si fermierii trebuie sa isi protejeze plantele tinere de lumina directa a soarelui.

Majoritatea plantelor se simt cel mai bine la umbra maxima. Cu toate acestea, atunci cand se cultiva plante iubitoare de umbra, cum ar fi orhideele si unele ferigi, este posibil sa fie nevoie de 75% sau mai mult pentru a obtine nivelurile corecte de lumina. Unul dintre cele mai importante aspecte ale alegerii densitatii potrivite de panza de umbra tricotata este ca aceasta trebuie sa fie aplicabila zonei in care traim.

Prin urmare, exista mai multe persoane care aleg un procent mai mare de tesatura de umbra in zonele mai calde. Iar in zonele mai putin calde, oamenii aleg un procent mai mic de panza de umbra verde.

Diferite tipuri de plase de umbrire

Plasele de umbra se diferentiaza prin :

  1. Capacitatea lor de umbrire, care poate ajunge pana la 95% din umbra generata. Cu cat este mai mare umbra, cu atat este mai grea plasa. Greutatea trebuie sa fie luata in considerare la instalarea plasei. Prin urmare, cantitatea de umbra poate fi adaptata la fiecare cultura. Cu toate acestea, in centrele de gradinarit exista, de obicei, un singur tip de plasa de umbrire, astfel incat alegerea capacitatii de umbrire este rezervata in principal profesionistilor.
  2. Culoarea: poate influenta calitatea spectrului de lumina care ajunge la culturile voastre. In mod ideal, o plasa alba are o influenta redusa asupra spectrului.

Care sunt avantajele unei plase de umbra?

Plasele de umbra ofera multe avantaje. Acestea sunt usor de instalat, chiar si de catre incepatorii in materie de bricolaj sau de decorare. Designul lor original se potriveste tuturor stilurilor. Acestea sunt disponibile intr-o gama din ce in ce mai larga de culori clasice si la moda. Deoarece echipamentul a fost proiectat initial pentru uz militar, este foarte robust si durabil, dar foarte usor.

Acestea sunt deosebit de usor de depozitat si ocupa foarte putin spatiu. Plasa de umbra ajuta la protectia impotriva soarelui, dar si a ploii, a vantului si a ochilor curiosi. Va ajuta sa prelungiti durata de viata a mobilierului de gradina fara a fi nevoie de intretinere.

Se poate folosi o plasa de umbrire in gradina?

Instalarea unei plase de umbrire in gradina va permite sa va bucurati de gradina chiar si atunci cand este foarte cald sau, dimpotriva, cand ploua usor. Plasele de camuflaj utilizate pentru umbrire sunt foarte usor de instalat. Acestea sunt tinute in pozitie cu franghii, curele sau legaturi de plastic. Datorita gamei lor largi de dimensiuni, acestea sunt potrivite pentru toate dimensiunile de pergole. Acestea pot fi taiate cu usurinta cu foarfeca, fara a fi nevoie de tivit. Daca nu gasiti o plasa cu dimensiunile dorite, plasele noastre de umbrire personalizate sunt, fara indoiala, solutia ideala pentru o plasa de umbrire pentru pergola.

De ce sa consumi legume?

Cand vine vorba de consumul de legume, mama avea dreptate. Sunt bune pentru tine! Probabil ca nu este o surpriza. Cei mai multi dintre noi stim ca consumul de legume (si fructe) este un obicei sanatos. Dar totusi, majoritatea americanilor nu mananca cele 2 pana la 4 cani recomandate (cantitatea exacta variaza in functie de varsta si sex). Toate legumele sunt luate in considerare pentru cota zilnica. Acestea includ cele cu amidon (cum ar fi cartofii), verdeturile cu frunze verzi, rosiile conservate si spanacul congelat. Pentru a va ajuta sa va cresteti aportul, iata 10 motive pentru care legumele sunt atat de bune pentru sanatatea dumneavoastra.

  1. Combate inflamatia

Uneori, inflamatia este buna, dar prea multa inflamatie cronica nu este grozava pentru corpul nostru. Legumele sunt unul dintre cele mai bune alimente de consumat pentru a va ajuta sa preveniti inflamatia. Sunt bogate in antioxidanti si fitochimice pentru a va ajuta organismul.

  1. 2. Imbunatatiti tensiunea arteriala

Aproape jumatate dintre americani au hipertensiune arteriala, potrivit CDC. Cand vine vorba de dieta si tensiunea arteriala, sa mananci prea multa sare nu este grozav. Dar, consumul mai multor alimente bogate in potasiu poate ajuta la reducerea daunelor unei diete bogate in sodiu. Legumele, cum ar fi sfecla si spanacul, ofera potasiu (printre alti nutrienti), iar fibrele din legume va ajuta si inima.

  1. Continut ridicat de fibre

Majoritatea dintre noi nu atingem aportul recomandat de fibre (adica 38 g/zi pentru barbati si 25 g/zi pentru femei). Consumul de alimente bogate in fibre, cum ar fi cereale integrale, fructe, leguminoase, nuci si, da, legumele va pot ajuta sa obtineti suficient din acest nutrient cheie. Fibrele sunt grozave pentru inima si intestinul dvs., dar va pot mentine satul si va pot reduce riscul de a dezvolta diabet.

Toate legumele au fibre, asa ca alegeti o varietate pentru a va satura. Anghinarea, cartofii dulci si mazarea fac lista noastra de alimente cu mai multe fibre decat un mar.

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.