3 greseli pe care le poti face atunci cand achizitionezi servere dedicate

0
(0)

Serverele dedicate reprezinta o alternativa mult mai complexa decat gazduirea partajata. Din acelasi motiv, resursele de acest tip sunt necesare doar pentru afacerile care intampina cresteri masive si au devenit deja branduri stabile pe piata.

Avantajul principal consta in faptul ca nu vei mai imparti memoria RAM si latimea de banda cu alti vecini. In schimb, hardware-ul de pe computer iti apartine in totalitate. Inainte de a face o investitie de acest gen, ar fi bine insa sa devii constient de urmatoarele 3 greseli!

Te focusezi doar pe pret

Daca te-ai gandit ca a venit momentul sa renunti la gazduirea standard, mai mult ca sigur volumele de trafic nu mai sunt la fel precum in trecut. Pe de alta parte, nu trebuie sa te orientezi neaparat spre planurile de servere dedicate care sunt cele mai ieftine, in ideea ca asa vei economisi din buget.

Cu cat iti doresti o performanta mai mare, cu atat vei avea nevoie de o putere superioara. Asadar, ia in calcul si serverele standard sau cele big data. De asemenea, anticipeaza ceea ce se va intampla in viitor si decide care este cel mai bun sistem de operare. Interfata de la Windows este una familiara.

Totusi, Linux poate fi o alternativa mai buna daca dispui de cunostinte tehnice si nu vrei sa cumperi o licenta separat.

Nu iei in calcul locatia centrului de date

Probabil crezi ca un plan de servere dedicate de la o firma internationala va fi mai eficient decat unul din Romania, dar acest lucru nu este neaparat adevarat. Cu cat centrul in care se afla computerul este mai departe de publicul tinta, cu atat viteza de incarcare scade. Asadar, in cazul in care datele trebuie sa treaca peste ocean, te poti astepta sa existe intarzieri. Cu un hosting dedicat local nu vei avea astfel de probleme.

Tine cont de faptul ca ai nevoie de tehnologia potrivita. Computerele cu HDD pot fi utile pentru stocarea unui numar ridicat de fisiere, dar cele cu SSD prezinta timpi de raspuns mai buni.

Alegi un plan cu restrictii

Atunci cand achizitionezi un plan pentru servere dedicate, iti permiti sa efectuezi configurarile dupa bunul plac. Pe langa accesul root, verifica daca poti utiliza in continuare un panou de control.

Spre exemplu, cPanel te va ajuta sa modifici fisierele din site si sa remediezi erorile tehnice, fara prea multe cunostinte in domeniu. Un alt panou util este Plesk, disponibil in varianta Web Admin sau Web Pro.

Fiecare proiect este unic, iar nevoile specifice nu pot fi determinate de catre compania de gazduire web. Cu toate acestea, dispui de posibilitatea de a adauga spatiu de stocare sau procesoare suplimentare. Contacteaza suportul tehnic si vei primi detalii cu privire la acest aspect!

Cat de sigur este un plan pentru servere dedicate?

Bresele cauzate de hacking apar frecvent pe internet, din cauza faptului ca persoanele rau intentionate creeaza mereu programe malware si incearca sa compromita website-urile. In consecinta, securitatea de care ai parte trebuie sa fie una la nivel avansat.

Furnizorii de hosting de incredere iti pun la dispozitie protectie anti-DDoS, certificat SSL, IP dedicat gratuit si filtru antispam!

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.