Cum sa alegeti casa de batrani potrivita pentru persoanele in varsta?

0
(0)

Decizia de a va muta la o casa de batrani poate fi dictata de multi factori. In timpul varstei a treia este posibil sa se decida sa se mearga intr-o structura asistata din cauza absentei unei familii sau pentru aparitia unor probleme fizice sau psihologice, pentru aparitia unei patologii cronice si / sau degenerative, pentru dificultati motorii si pentru indeplinirea functiilor zilnice normale.

In alte cazuri, alegerea se face pur si simplu pentru a satisface dorinta de a trai intr-un mediu sanatos, asistat, organizat si primitor.

Alegerea unei structuri mai degraba decat a unei alte este de obicei dictata de starea de sanatate a oaspetelui. Cand vorbim despre o casa de batrani pentru batrani, ne referim la o structura destinata oaspetilor autosuficienti, un fel de resedinta cu toate conforturile imaginabile, care ofera ingrijiri de sanatate de baza.

Acesta este cazul caminului de batrani nostru, o structura pentru batrani din Romania, care ofera si garanteaza oaspetilor sai un adapost sigur. Vezi mai multe detalii pe azil de batrani Snagov.

Caminele de batrani pentru batrani

Spre deosebire de casele de batrani (azile de batrani), o casa de batrani pentru batrani este comparabila cu o resedinta reala. Concepute pentru a gazdui oaspeti autosuficienti sau, in orice caz, fara patologii grave sau deficite cognitive, reprezinta o alegere de lux, pentru a petrece a treia varsta in seninatate.

Decizia de a va muta la o casa de pensionare poate fi permanenta sau temporara. Prin urmare, perioada care trebuie petrecuta in interiorul structurii poate fi limitata sau pe termen nelimitat. In majoritatea cazurilor, decizia este luata deoarece oaspetii varstnici au nevoie si vor sa aiba in continuare o viata sociala activa si placuta.

In aceste centre, de fapt, oamenii au multe oportunitati de a socializa, de a face noi prietenii sau de a intari relatiile cu vechii prieteni. Inainte de a face aceasta alegere, este intotdeauna bine sa va intrebati despre structura, primirea, asistenta oferita si serviciile disponibile.

Structura si servicii

Intr-o casa de batrani pentru batrani, in primul rand, cazarea este pusa la dispozitie in camere single sau duble, in functie de preferintele oaspetelui. Unul dintre criteriile pe care le sugeram sa le adoptam pentru a alege structura potrivita este sa ne asiguram ca cel putin urmatoarele servicii sunt disponibile in fiecare camera:

  • baie in camera
  • televiziune
  • aer conditionat
  • incalzire
  • clopotel de serviciu

Mobilierul joaca un rol important in selectarea structurii. Trebuie sa fie nou, ingrijit si primitor. Trebuie sa-l faca pe musafir sa se simta ca acasa, o parte integranta a unei comunitati active si sociabile. Toate trebuie sa fie proiectate pentru a face mediul inconjurator placut si pentru a face oamenii care il vor trai sa se simta bineveniti si doriti in fiecare zi.

In plus fata de cazare privata, azilul pentru batrani are, de obicei, una sau mai multe zone comune pentru socializarea si divertismentul oaspetilor. Acestea prezinta, de asemenea, serviciile tipice ale unei facilitati de cazare:

  • restaurant
  • spalatorie
  • coafor
  • clinica medicala / paramedica

In zonele comune exista activitati de grup care vizeaza implicarea tuturor oaspetilor, care au dreptul de a participa activ sau pur si simplu urmarind.

Un program variat

Un alt aspect pe care trebuie sa il faceti inainte de a alege o casa de pensionare este sa verificati tipul de program pe care facilitatea il ofera. Mai bine sa ne adresam celor care au experienta in domeniu de ani de zile si care iau in considerare bunastarea psiho-fizica a oaspetilor. Trebuie sa propuna un program de activitate fizico-motorie, variat si conceput in functie de abilitatile de miscare ale fiecarui oaspete.

De asemenea, trebuie sa incurajeze abilitatile fizice si psihologice oferind activitati care tin cont intotdeauna de imaginea clinica a utilizatorului. De asemenea, trebuie sa aiba la dispozitie personal calificat, pregatit sa intervina in caz de nevoie.

Structurile care reusesc sa ia in considerare obiceiurile pe care oaspetii le-au avut in viata lor de zi cu zi, trebuie preferate celor care propun schimbari drastice.

In cele din urma, este recomandabil sa alegeti o casa de batrani care sa aiba spatii in aer liber (gradini, parcuri, sere, etc …) unde oaspetii sa poata merge pe jos si sa desfasoare orice activitati recreative / culturale (de grup sau private), atunci cand sezonul si vremea. permite.

Regimul acreditat si autorizatiile

Nu in ultimul rand, alegeti intotdeauna o structura autorizata sa desfasoare activitati sociale si de sanatate, care detine toate autorizatiile si functioneaza in regim acreditat. Este intotdeauna posibil sa se verifice prezenta azilului de batrani in lista regionala sau municipala de competenta. In cele din urma, asigurati-va ca atunci cand persoana in varsta este primita in unitate, aceasta este supusa unei evaluari complete de catre medici / asistente.

Aceasta este pentru a intocmi un plan detaliat si precis de ingrijire individuala. Caminul de batrani trebuie sa furnizeze Cartea serviciilor, un document care contine toate informatiile despre beneficiile asteptate, serviciile oferite si specificatiile detaliate ale taxelor.

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.