Varza – proprietati terapeutice ale unei legume-minune

5
(1)

varza proprietati

Varza – proprietati uimitoare cu gust usor amarui

Cultivata de peste 4000 de ani si recunoscuta pentru beneficele sale proprietati, varza nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra, mai ales in aceste luni de plina glorie ale sale. 🙂 Bogata in vitamina A, C, E, B1, B2, K, potasiu, magneziu, calciu, fier, fosfor, cupru, sulf si fibre, varza este un elixir al tineretii si un medicament natural anticancerigen.

In salate, calita, la cuptor sau murata, varza lupta impotriva obezitatii, a cancerului sau a bolilor cardiovasculare si ne ajuta sa depasim probleme de sanatate dintre cele mai variante, de la constipatie la ulcer sau reumatism. Varza are si proprietati antiimbatranire, ajutandu-ne sa ne pastram silueta (25 kcal la 100g de varza), tenul curat, pielea frumoasa si sa scapam de celulita.

Iata, asadar, de ce ar trebui sa mananci cat de des varza, proprieti pentru sanatate fiind numeroase si deosebit de importante:

Varza – 6 proprietati esentiale pentru sanatate si tinerete:

1. Varza – proprietati importante in prevenirea cancerului de colon, stomac, esofag sau plamani: legumele crucifere (in special varza) consumate regulat diminueaza semnificativ riscurile cancerului de diverse tipuri, curata sangele si detoxifica organismul, luptand impotriva radicalilor liberi si intarind rezistenta generala a corpului.

2. Varza ajuta la o functionare mai buna a sistemului nervos si a creierului: bogata in iod, varza contribuie la dezvoltatea capacitatii cognitive si in lupta impotriva afectiunilor de tipul bolii Alzheimer; ea este recomandata si gravidelor, datorita continutului mare de acid folic, necesar dezvoltarii sistemului nervos al copilasului aflat inca in burtica mamei sale.

3. Varza – proprietati cicatrizante valoroase, datorate continutului de sulf, saruri de potasiu, vitamina U si vitamina K: se pare ca sucul de varza (4-5 pahare pe zi) poate ameliora sau chiar vindeca ulcerul gastric, dar si alte leziuni, de la crapaturi, arsuri, infectii pana la ulcer varicose, prin simpla aplicare a frunzelor de varza pe zona cu probleme. Acestea sunt recomandate pentru uz extern si in cazul migrenelor, a durerilor reumatice, a intepaturilor sau a eczemelor.

4. Varza combate anemia si energizeaza organismul: cu un continut mare de fier, cupru si mangan, varza lupta impotriva anemiei si contribuie semnificativ la remineralizarea, revitalizarea generala si energizarea organismului; aceasta ajuta digestia, scade nivelul de glicemie si are un puternic efect antidepresiv.

5. Varza are proprietati importante pentru dezvoltarea musculaturii, repararea tesuturilor, imbunatateste vederea si, datorita cantitatii mari de vitamina C, ne ajuta sa ne pastram gingiile sanatoase si sistemul imunitar puternic, aparandu-ne de infectii, raceala sau gripa.

6. Varza – proprietati anitimbatranire: imbunatatind respiratia celulara, varza ne prelungeste tineretea si poate fi folosita in tratarea seboreei, a varicelor sau a acneei prin aplicarea de comprese cu suc de varza; masca din sucul de varza poate avea efecte uimitoare impotriva celulitei si pentru recapatarea stralucirii tenului.

Varza – proprietati terapeutice si silueta, in orice anotimp

varza proprietati
Acum ca tot vine iarna, trebuie sa stii ca varza murata curata tractul digestiv si ajuta la detoxifierea organismului, datorita acidului lactic obtinut prin fermentatie. Mai mult, se pare ca aceasta nu doar imbunatateste digestia, dar accelereaza arderea grasimilor si te ajuta sa-ti recapeti silueta dupa mesele bogate de sarbatori. 😉

Iata cate proprietati are varza si, pe deasupra, mai este si foarte buna si satioasa. Ei, ce zici de o salata de varza proaspata si racoritoare?

 

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 5 / 5. Număr de voturi: 1

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.