Usturoi – leguma minune

0
(0)

usturoiUsturoi – bun la mancare si nu numai

Cand auzi de usturoi te gandesti automat la friptura asezonata cu mujdei sau alte mancaruri asemanatoare si, bineinteles, la mirosul neplacut care-l lasa in urma.

N-ai ce sa faci, pe cat este de gustos in mancare, pe atat este de urat mirositor in gura. Poate din acest motiv multi evita sa-l consume des si e mare pacat, pentru ca, in afara gustului bun si iute, usturoiul are foarte multe proprietati nutritive si il putem numi cu usurinta un medicament 100% natural.

Eu zic ca ar fi cazul sa luam exemplu de la prietenii nostri din antichitate, mai cu seama egiptenii si romanii. Acestia consumau usturoi in cantitati insemnate, tocmai pentru efectele lui terapeutice. Chiar daca ei credeau ca usturoiul putea sa vindece peste 60 de boli, ceea ce e totusi putin exagerat, stiau ei ce stiau.

Usturoi – cel mai natural medicament!

In zilele noastre usturoiul este recomandat mai ales in cazuri de hipertensiune si obezitate. Usturoiul contine vitaminele A, B1, B2 si C si face foarte bine la inima, mai ales in cazul celor ce sufera de tahicardie si alte probleme de inima. Dar nu vreau sa ramai cu impresia ca poti sa inlocuiesti un intreg tratament medicamentos cu doar cativa catei de usturoi.

Usturoiul actioneaza cel mai bine preventiv. El este foarte bogat in alicina, care e un fel de antibiotic. Asadar te protejeaza impotriva racelilor si a microbilor. Totodata este un antifungic puternic care poate preveni boli precum candidoza. Pentru cei mici, consumul frecvent de usturoi ii poate scapa de viermisori. Iar fetelor, luati aminte, usturoiul face minuni pentru ten!

Daca esti balonat, usturoiul are efect usor diuretic si laxativ. Nu-ti face griji insa, e mult mai slab decat un medicament cumparat din farmacie si nu te va trimite la baie fugind. Iar voi baieti, daca aveti probleme cu iubitele care nu prea au chef de sex, usturoiul va vine in ajutor. Presarati putin in mancare, pentru ca, se stie, acesta are efecte afrodisiace, fiind un puternic excitant.

A garlic a day keeps the doctor away!

Dar ce facem cu mirosul de usturoi?

Acum ca am discutat despre calitatile usturoiului, hai sa aruncam o privire si peste defectul lui cel mai mare, anume mirosul. Da, as manca usturoi la fiecare masa! Si nu doar pentru efectele lui terapeutice, ci pentru ca e foarte bun la gust! Din pacate insa, usturoiul contine sulfura de metil alil, o substanta care nu poate fi metabolizata si se elemina doar prin respiratie si transpiratie.

Degeaba te speli pe dinti de o mie de ori, pentru ca mirosul nu vine din gura, ci din stomac, iar pana nu digeri usturoiul, nu vei scapa de miros. Din fericire, sunt cateva trucuri pe care le poti folosi pentru a scade intensitatea mirosului.

usturoiSpanacul, mararul, patrunjelul si, cu gust ceva mai bun, merele contin antioxidanti care elimina respiratia urat mirositoare, cel putin partial. Adauga unul din ingrediente la mancare, sau consuma-l dupa masa. Mai nou, laptele gras este foarte eficient impotriva mirosului de usturoi, asa ca da pe gat un pahar de lapte inainte, in timpul mesei, sau chiar si dupa. Tot asa, o cana de ceai verde poate face minuni.

Acum ca ai aflat care sunt beneficiile consumului de usturoi si cum sa combati respiratia urat mirositoare, poti consuma linistit usturoi oricand ai chef. Ba chiar e recomandat sa-l mananci cat mai des.

Daca totusi nu-l agreezi atat de tare sau nu-l poti manca crud pentru ca e prea iute, pune-l in mancare, salata, sau prepara-ti un sos cu smantana. Orice ai face, nu-l exclude din alimentatia ta!

 

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.