Tratamente pentru unghii exfoliate

0
(0)

tratament-pentru-unghii-exfoliateDaca in trecut unghiile aveau exclusiv functii practice, astazi acestea sunt o forma de expresivitate feminina si tocmai de aceea petrecem cateva ore pentru a le intretine si colora cat mai original. Lacul de unghii si alte substante pe care le folosim in acest proces afecteaza sanatatea unghiilor, cele mai intalnite probleme fiind exfolierea si ciupercile. Uneori unghiile exfoliate pot fi o problema ereditara, dar si in acest caz se poate interveni cu tratamente de intretinere.

Unghii exfoliate – cauzele aparitiei

Substantele chimice. Cea mai comuna cauza a unghiilor exfoliate este expunerea la substante chimice, dar si infectiile. Ciupercile sunt afectiuni care se regasesc mai ales la unghiile de la picioare, dar sunt foarte incomode si dureroase, uneori ducand la caderea unghiei.

Umiditatea. O alta cauza pentru unghiile exfoliate este expunerea indelungata la umiditate. Unghiile devin mai moi si mai sensibile, se rup si au un aspect neplacut. In aceste cazuri, utilizarea manusilor poate fi o solutie simpla si eficace.

Varsta si alte boli de piele. Odata cu inaintarea in varsta, rezistenta unghiilor scade, devin mult mai greu de intretinut si asa apare exfolierea. De asemnea, boli precum psoriazisul distrug aspectul unghiilor, dar si alimentatia necorespunzatoare, deficienta de vitamine si proteine din organism.

Tratamente pentru unghii exfoliate

Incearca un tratament cu ulei de masline. Pentru unghiile subtiri si fragile, poti folosi un tratament pe baza de ulei de masline, care presupune introducerea unghiilor intr-un bol cu ulei de masline pentru circa 10-15 minute , o data pe luna.

Hidrateaza-te cu creme pe baza de Vitamina E si ulei de jojoba. Poti folosi creme cu ulei de jojoba, de trei ori pe zi pentru a rehidrata unghiile exfoliate. Seara, poti masa unghiile cu o crema pe baza de vaselina.

Consuma ulei de peste. Exista nu doar in stare naturala, dar si sub forma de capsule, pe care le poti administra oral, o data pe zi. Daca iti place sa mananci des peste, atunci nu trebuie sa-ti faci griji.

Mananca alimente bogate in biotina, cum ar fi ouale, avocado, cerealele, conopida etc. Daca unghiile tale au pete albe, atunci inseamna ca ai deficit de zinc, deci este bine sa consumi cat mai multe alimente bogate in minerale, ca nucile, cerealele, carnea, fructele de mare, etc.

Ia vitamine si multiminerale zilnic. Lipsa vitaminei C si A, precum si a calciului poate duce la aspectul de unghii uscate. De asemenea, un consum mai mare de apa ajuta regenerarea unghiilor exfoliate.

Bea ceai de coada-calului sau de urzica, o data pe zi. Aceste ceaiuri sunt bogate in dioxid de siliciu, necesar pentru crestere.

Foloseste sare de mare. Amesteca sare de mare cu putina apa si tine mainile timp de 15 minute la inmuiat. Foloseste acest tip de tratament o data pe saptamana.

Nu taia unghiile „din carne” deoarece bacteriile se pot strecura mult mai usor si nu folosi pila decat atunci cand ai unghiile uscate, nu imediat dupa dus  cand sunt foarte moi si fragile.

Si nu uita! Cell mai bun tratament pentru unghiile exfoliate este abaterea de la anumite activitati zilnice, cum ar fi folosirea acetonei, a lacului de unghii si a altor substante daunatoare in exces. Incearca sa nu folosesti acetona mai mult de doua ori pe luna si evita taierea cuticulelor.

 

 

 

 

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.