Poti trece usor peste o despartire?

0
(0)

despartireDespartire – punct si de la capat

Incheierea unei relatii nu e niciodata o alegere usoara, ba dimpotriva, e o decizie care cauzeaza multa tristete. O despartire te va afecta cu siguranta, cel putin pentru o perioada si de tine depinde cat o sa dureze si cum o sa reusesti sa treci peste.

E dificil sa treci peste o despartire, mai cu seama daca ai avut o relatie de durata, in care te-ai implicat pana peste cap si iubitul tau era permanent prezent in viata ta.

Ceva n-a mers bine. Poate ai gresit tu, poate el, poate nu era nimeni de vina dar relatia pur si simplu stagna sau unul dintre voi avea nevoie de o schimbare. Ce mai conteaza, acum te-ai trezit singur. Ce e de facut?

Despartire – parca nu mai gandesti cum trebuie!

Rutina ti s-a dat peste cap, nu mai stii ce sa mai faci, incotro sa o apuci… Parca fiecare loc in care mergi iti aminteste de el, peste tot vezi numai cupluri fericite si brusc te-ai trezit cu o gramada de timp liber, mai ales in weekenduri. Gandul iti zboara adesea la el, ba uneori te mai si bufneste plansul si esti mai tot timpul irascibila.

Stai linistita, e complet normal sa te gandesti la ce a fost, ba chiar e indicat sa stai si sa analizezi situatia de cate ori ai nevoie. Lasa la o parte momentele placute (deocamdata) si gandeste-te la motivele pentru care v-ati despartit, chiar daca uneori ti se pare ca nu a fost vreun motiv anume. Daca ati ajuns la despartire inseamna ca a fost o cauza, poate chiar mai multe. Imediat ce vei intelege de ce nu mai formati un cuplu, iti va fi mult mai usor sa accepti situatia.

Teama poate sa te prinda din urma si poti ajunge sa te intrebi daca vei mai fi iubita vreodata. Te simti abandonata, respinsa, buna de nimic dar tine minte, barbati sunt cat cuprinde si sigur vei gasi mai mult de unul care sa te placa. Sa nu crezi ca cel de care te-ai despartit este singurul care te poate iubi. Nu regandi decizia luata si nu te impaca cu el doar din cauza temerilor tale nefondate…

Ruptura de dupa despartire

Ar fi bine sa-l eviti o vreme, chiar daca ati stabilit sa ramaneti prieteni sau aveti cunostinte comune. E mult mai greu sa treci peste o despartire daca tot dai nas in nas cu ex-ul. Ai nevoie de spatiul tau si de timp departe de el sa-ti revii. Probabil ca si el are nevoie. Trebuie sa treci peste tristete, furie si nesiguranta pana sa dai iar ochii cu el!

despartireAsta include sa lasi in pace profilul lui de facebook, adresa de mail sau numarul de telefon. Nu trebuie neaparat sa-l stergi din lista ta. Pune-l pe invisible pe messenger sau ascunde-l intr-un grup pe care-l tii mereu inchis si blocheaza linkul profilului sau pe net.

Cat despre numarul de telefon, sterge-l (cel putin temporar) din agenda. Asa nu vei fi tentata sa-i trimiti vreun sms intr-un moment de slabiciune, pe care-l vei regreta mai tarziu.

Dar nu te izola de tot. Apeleaza la prieteni si familie si vorbeste-le despre problemele tale. Ai nevoie de cei dragi in jurul tau, de persoane care sa te sustina si sa-ti fie alaturi. Tot asa, poti foarte bine sa te exteriorizezi prin scris. Nu tine totul in tine!

O despartire cere o schimbare radicala!

E timpul pentru o schimbare vizibila! Inainte sa-ti faci curat in suflet, fa ordine prin lucrurile tale. Strange toate cadourile, fotografiile sau tricourile uitate pe la tine si depoziteaza-le intr-un loc in care nu vei da de ele. Nu le arunca! Sunt totusi amintiri, iar candva vei putea sa privesti aceste obiecte cu zambetul pe buze.

O schimbare de look e indispensabila atunci cand vrei sa uiti de un fost iubit. Mergi la cumparaturi si schimba-ti gardeorba, fa-ti o tunsoare noua, mergi la un spa si rasfata-te. Doar o meriti! O despartire nu inseamna doar un sfarsit, ci si un nou inceput care trebuie sarbatorit asa cum se cuvine!

Cry a river, build a bridge and get over it!

N-ar fi rau sa-ti gasesti si ceva de facut. Acum ca ai atata timp liber, nu-l pierde gandindu-te la el! Apuca-te de un sport, dedica mai mult timp hobby-ului tau sau iesi in oras si distreaza-te cu prietenii. O ocupatie iti va distrage atentia si nu-ti va mai zbura gandul la el.

Dar nu face greseala de a incepe o noua relatie cand inca esti in perioada de convalescenta. Multe fete se arunca in noi relatii, doar ca sa uite de cele vechi. N-ar fi corect fata de tip pentru ca, in fond, te folosesti de el si n-ar fi ok nici pentru tine. Sentimentele pentru fost te vor face sa-l vezi pe noul pretendent ca ceva ce nu este si, in cele din urma, vei fi prinsa intr-un cerc vicios care va duce inevitabil la o alta despartire… Si tu nu vrei acest lucru, nu?

 

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.