Cum sa depozitezi ceapa si usturoiul pentru a rezista mai mult

5
(1)

ceapa-si-usturoiulDaca obisnuiesti sa-ti faci proviziile pentru iarna din vreme, probabil te-ai lovit si tu de problema pastrarii legumelor in stare buna pentru o perioada lunga de timp. Ceapa se poate mucegai sau inmuia din cauza frigului, iar usturoiului ii cresc “lastari” verzi, care nu arata tocmai bine in mancaruri.

Din fericire, gradinarii si fermierii au propriile lor metode de pastrare care le tin proaspete pentru cateva luni. Sa vedem care sunt metodele lor.

De ce ai nevoie pentru a impacheta ceapa si usturoiul

1. Ceapa si usturoi care nu au pigmenti (semn ca incep sa se strice).

2. Pungi de hartie

3. Un perforator pentru hartie

4. Capsator pentru hartie

Cum procedezi:

– fa gauri in partea superioara a pungii (poti sa o pliezi de 2-3 ori pentru a simplifica lucrurile) – lasa cam 1 cm intre gauri. Nu trebuie sa masori sau sa iasa totul perfect, important este sa faci gaurile pentru aeresire.

– umple pungile pana la jumatate, exact de unde incep gaurile si capseaza-le. Poti chiar sa le pui o eticheta, ca sa stii ce se afla in interiorul pungii.

Este important sa nu inghesuiesti pungile, “sa aiba aer” pentru ca, pana la urma, asta este si ideea. Poti sa le asezi intr-o cutie de plastic asemanatoare celor pe care le gasesti in piete, cu aeresire, si le poti depozita in bucatarie sau in camara/beci.

Acesta metoda ar trebui sa pastreze ceapa si usturoiul fresh pentru mai mult timp, insa alti factori precum temperatura, umiditatea si luminozitatea au, de asemenea, un rol important.

Temperatura ideala pentru ceapa si usturoi

Temperatura. Legumele vor rezista mai bine intr-un mediu intunecos si rece (nu inghetat), uscat, la aprox. 18-22° C. Un beci racoros si intunecat ar fi solutia ideala, daca esti norocos si ai unul. Ceapa nu trebuie sa stea pentru o perioada lunga de timp in frigider deoarece temperatura extrem de scazuta ii distruge ”textura” si imprastie miros in jur.

Nu folosi pungi de plastic, acestea grabesc procesul de incoltire datorita lipsei de oxigen.

Nu pune ceapa si usturoul langa cartofi. Gazele pe care le elimina fiecare va accelera incoltirea, in toate cele 3 cazuri.

 

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 5 / 5. Număr de voturi: 1

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.