Gogosi la cuptor: 3 retete delicioase

5
(1)

gogosi la cuptor

Daca ai un stil de viata sanatos, cu siguranta nu consumi prea multe mancaruri prajite, sau poate chiar deloc, caz in care jos palaria! Dar cum tot ce este bun in viata este imoral, ilegal sau… ingrasa, nici gogosile nu fac rabat de la aceasta regula si oricat ar fi de savuroase, ingrasa cumplit! Dar daca iti plac atat de mult incat nu te poti lipsi de ele, din cand in cand si, in acelasi timp, iti doresti sa-ti mentii silueta nealterata, poti incerca aceste retete de gogosi la cuptor. Unde mai pui ca sunt si foarte usor de preparat?!

Reteta simpla de gogosi la cuptor cu zahar

gogosi la cuptor cu zahar

Ingrediente:

  • 75 g de faina;
  • jumatate de lingurita de praf de copt;
  • un varf de cutit de sare;
  • 55 g de zahar pudra;
  • 60 ml de lapte;
  • un ou (batut);
  • o lingurita de ulei de masline;
  • esenta de vanilie;

Mod de preparare:

  1. Incalzeste cuptorul la 300 de grade.
  2. Intr-un castron incapator amesteca faina, praful de copt si sarea. Adauga apoi zaharul si mai amesteca inca o data.
  3. Intr-un alt castron amesteca laptele, oul batut, uleiul de masline si esenta de vanilie. Adauga mixtura peste amestecul cu faina.
  4. Unge tava speciala pentru gogosi cu ulei, apoi adauga aluatul in fiecare forma. Se lasa la copt aproximativ 8 minute, iar apoi se tavalesc prin zahar.

Reteta de gogosi la cuptor cu scortisoara

gogosi la cuptor cu scortisoara

Ingrediente pentru aluat:

  • 250 g de faina;
  • 300 g de zahar;
  • 2 lingurite de praf de copt;
  • o lingurita de scortisoara;
  • jumatate de lingurita de nucsoara;
  • jumatate de lingurita de sare grunjoasa;
  • 300 ml de lapte integral;
  • un ou (putin batut);
  • 2 linguri de unt fara sare;
  • esenta de vanilie;

Ingrediente pentru topping:

  • 120 g de unt fara sare;
  • 100 g de zahar;
  • jumatate de lingurita de scortisoara;

Mod de preparare

  1. Intr-un castron mare amesteca faina, zaharul, praful de copt, scortisoara, nucsoara si sarea.
  2. Intr-un bol mai mic amesteca oul, laptele, untul topit si esenta de vanilie. Adauga amestecul peste mixtura de faina.
  3. Unge tava pentru gogosi (poti folosi si forme pentru briose) cu ulei si tapeaz-o cu faina, dupa care adauga aluatul.
  4. Se lasa la cuptor (incalzit in prealabil la 300 de grade) timp de 17 minute.

gogosi la cuptor

  1. Dupa ce le-ai lasat sa se raceasca timp de 5 minute, rastoarna-le si adauga toppingul.

Mod de preparare topping:

  1. Topeste untul.
  2. Amesteca zaharul si scortisoara intr-un bol.
  3. Inmoaie fiecare gogoasa in untul topit, apoi in amestecul de zahar cu scortisoara.

Reteta de gogosi la cuptor cu vanilie

 Ingrediente pentru aluat:

  • 200 g de faina;
  • 7 g de praf de copt;
  • un varf de cutit de bicarbonat de sodiu;
  • o lingurita de nucsoara;
  • un varf de cutit de sare;
  • 150 g de zahar;
  • 100 ml de lapte;
  • 120 ml de smantana;
  • 2 oua;
  • 50 g de unt (topit);
  • 60 ml de ulei vegetal;
  • esenta de vanilie;

Ingrediente pentru glazura:

  • 100 ml de lapte;
  • 400 g zahar pudra;
  • esenta de vanilie;
  • 300 g de zahar pudra;

Mod de preparare pentru aluat:

  1. Incalzeste cuptorul la 200 de grade.
  2. Intr-un castron amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, nucsoara, sarea si zaharul.
  3. Intr-un alt castron amesteca laptele, smantana si ouale, pana cand devin omogene.
  4. Amesteca untul topit, uleiul vegetal si extractul de vanilie.
  5. Cele doua amestecuri se adauga in mixtura cu faina.
  6. Dupa ce ai amestecat bine aluatul, adauga-l in tava pentru gogosi, unsa cu ulei in prealabil.
  7. Se coc aproximativ 10 minute si le lasa 5 minute sa se raceasca inainte de a se glazura.

Mod de preparare pentru topping:

Intr-un castron de dimensiuni medii se amesteca laptele, zaharul pudra si extractul de vanilie pana cand devin omogene. Inmoaie fiecare gogoasa (numai pe o parte) in glazura. Se lasa 5-10 minute deoparte, dupa care le poti servi.

gogosi la cuptor cu vanilie

Data viitoare cand ti se face pofta de ceva dulce, alege si prepara reteta de gogosi la cuptor preferata, care nu ingrasa (sau cel putin, nu la fel de mult precum gogosile clasice prajite in ulei) si cu siguranta este mai sanatoasa!

Pofta mare! 🙂

Daca ti-ai placut, incearca si reteta sanatoasa de clatite fara faina!

Surse: 

lakeland.co.uk

deliciouslysprinkled.com

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 5 / 5. Număr de voturi: 1

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.