Exercitiile fizice pot diminua riscul de cancer la san cu 30%!

0
(0)

exercitiile fizice

Exercitiile fizice, masura preventiva contra cancerului la san

O echipa de cercetatori de la University of North Carolina a examinat efectul exercitiilor fizice asupra starii de sanatate a femeilor, inclusiv a celor aflate la menopauza si a descoperit faptul ca exercitiile  fizice regulate reduc riscul de aparitie a cencerului de san cu pana la 30%! Desigur, cu cateva mici conditii…

Exercitiile fizice, obligatorii pentru o viata sanatoasa

Conform Medicalnewstoday.com, oamenii de stiinta au studiat 3.000 femei cu varste cuprinse intre 20 si 98 ani, dintre care jumatate au suferit de cancer de san. Studiul a demonstrat faptul ca femeile care duceau un stil de viata activ, atat in anii reproductivi, cat si la menapauza, au prezentat un risc semnificativ mai mic de a suferi de cancer la san, indiferent daca exercitiile fizice erau intense, moderate sau usoare.

De asemenea, se pare ca cele care au facut miscare intre 10 si 19 ore pe saptamana au inregistrat cel mai scazut risc de cancer de san, cu 30% mai mic decat al unei femei pentru care efortul fizic nu face parte din viata de zi cu zi.  Totusi, cele care s-au ingrasat mult dupa menopauza, chiar daca duceau un stil de viata activ, au fost considerate de cercetatori ca fiind expuse unui risc crescut de cancer de san.

Se pare ca explicatia ar fi importanta exercitiilor fizice impotriva rezistentei la insulina si a inflamatiilor. Concluzia autorilor studiului? Miscarea trebuie sa faca parte din viata noastra atat in anii tineretii, cat mai ales la varsta a doua si chiar a treia.

Exercitiile fizice: cele cateva minute pe zi de o importanta majora

Iata, asadar, un alt beneficiu extraordinar al exercitiilor fizice executate cu regularitate sau, altfel spus, al celor cateva minute pe zi in care avem grija nu doar de silueta, ci si de sanatatea noastra, fizica si mentala. Un efort mic pentru o rasplata atat de mare… zic eu.

🙂

 

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.