Cateva trucuri naturale pentru a depasi astenia de primavara

0
(0)

astenia de primavaraAstenia de primavara pandeste la colt

Nici nu apucam sa ne bucuram pe indelete de martisoare, floricele si primele raze mai caldute ale soarelui, ca si dam nas in nas cu… astenia de primavara, care nu este doar o denumire mai simandicoasa pentru o banala durere de cap, ci o problema cat se poate de serioasa. Ce determina aparitia acestor stari de oboseala permanenta sau chiar de depresie, insotite de migrene si o slabiciune generala? In principiul, schimbarea de temperatura, cresterea brusca a luminozitatii si modificarile presiunii atmosferice, care afecteaza vasele sanguine si determina o scadere a presiunii sangelui.

Cauzele sunt naturale, deci sa o tratam natural!

Astenia de primavara – sfaturi pentru a lupta impotriva ei

– Lipsa fierului este asociata cu oboseala fizica si intelectuala, nervozitate si dureri de cap, deci ai grija sa mananci cat se poate de des alimente bogate in fier, cum ar fi nucile si semintele, spanacul, pestele sau ficat de pui, vita, porc sau rata. Nici magneziul nu este de neglijat, surse bogate de magneziu fiind sfecla, nautul, caisele uscate, porumbul, broccoli, migdalele sau bananele.

– Cafeaua este doar o solutie de moment, iti furnizeaza o doza mare de energie uramata de un declin… pe masura. Deci inlocuieste cafeaua de dimineata cu o ceasca de ceai verde, extrem de bogat in antioxidanti, care te va mentine in forma intreaga zi, protejandu-ti si imbunatatindu-ti memoria si reglandu-ti tensiunea arteriala. Sau.. poti incerca un smoothie plin de energie din frunze de spanac, mango, o banana, jumatate de lamaie, un castravete mic si 2 cateva bucatele de telina, apa in functie de consistenta dorita.

– Micsoareaza, pe cat posibil, consumul de carne (cu exceptia pestelui), de fainoase si de dulciuri rafinate si bucura-te de gustul si proprietatile extraordinare ale fructelor si legumelor, cat mai putin preparate termic. Incearca sa maresti consumul de vitamina C, cele mai bogate surse fiind citricele, macesele, catina, coacazele, kiwi, rosiile, patrunjelul sau varza de Bruxelles. De asemenea, ai grija sa existe o varietate cat mai mare de culori in farfuria ta, adica salate bogate sau garnituri proaspete.

– Pentru a ne obisnui organismul cu trecerea de la lumina naturala insuficianta, de iarna, la una puternica, dar si pentru a creste secretia de serotonina, trebuie sa facem cat mai multe plimbari in aer liber dar si miscare in mod regulat in spatii verzi. De asemenea, somnul suficient este obligatoriu, deci asigura-te ca dormi macar 7 ore pe noapte!astenia de primavara

Ia-ti la revedere de la astenia de primavara!

Nu este pacat ca o stare depresiva sa ne strice aceste zile atat de frumoase de inceput de primavara? Sa ne invioram, sa ducem un stil de viata sanatos si sa spunem “pas” asteniei de primavara anul acesta! 🙂

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.